Danillo 23.11.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Witam, W chwili obecnej czeka mnie położenie płytek w większości pomieszczeń w moim domu. Wszędzie wykonane jest ogrzewanie podłogowe. Jako że nie zdążyłem zmontować jeszcze kotłowni muszę zacząć kłaść płytki bez "odpalenia" podłogówki. Największe rozmiarowo płytki to 60x120. Klej zakupiłem mapei keraflex maxi s1 . W miejscu dylatacji wylewki będzie łączenie płytek na silikonie zamiast fugi. Wylewka oczywiście betonowa grobosci ok. 5 cm wykonana została w sierpniu br. I teraz pytanie, czy mam sie obawiać tego, że płytki mogą później pękać? Dom jest ocieplony i w chwili obecnej dogrzewam dmuchawą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 24.11.2020 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Tak. Albo się uda i będzie dobrze, albo się nie uda i będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 25.11.2020 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Ja miałem wylewki robione w kwietniu, bez możliwości wygrzania - rozmawiałem z wykonawcą, informując że płytki planuje położyć dopiero wrzesień/paźdizernik - mówił że jego zdaniem nie będzie wtedy żadnego problemu. Czas robi swoje - najgorzej jak się nie wygrzeje i za chwiłe chce układać płytki, wtedy podobno bywa że pękają. Czyli wychodzi na to że ryzyko jest, ale może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts