IZAPIOTREK 23.11.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 jaki koszt robocizny fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 26.11.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Musisz określić jakie duże są fundamenty jakie ławy, jakie wysokie i czy przewidujesz ocieplenie, izolacje , itd oraz czy ławy lejesz np.; z gruchy bo bez tego trudno cokolwiek powiedzieć. Brać pod uwagę można również czy przewidujesz wykonwcę na całość czy tylko na fundmaenty. Pamietaj o szczegółach bo Cię moga wycmokać że aż miło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka1 27.11.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 np moje fundamenty dosc wysokie bo jedna sciana fundamentow osiaga ok 2 m wysokosci, teren nierowny ,izolowane steropianem ,folia,zsypane piachem koszt (6000) ale umowe mam za stan surowy zamkniety za calosc 27000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka1 27.11.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 dodam ze projekt ze skomplikowanym dachem bo wielospadowy,wierzba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 29.11.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a co na to - zainteresowany, czy ty w swoim projekcie przewidujesz piwnice. U mnie domek 14 x 14 trochę wywijasów itp., długość w mb to 90m , wysokość ścian fundamentowych 1,20 ( bez ław ) oraz zbrojony wieniec na samej górze. Koszt robocizny za fundmaenty cyrka 4000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 29.11.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 powierzchnia zabudowy domu 140m2, niepodpiwniczony3500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZAPIOTREK 30.11.2004 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 domek jest prosty, teren w miarę równy, fundamenty oczywiście z ociepleniem, tradycyjny -ławy Dorka zastanawia mnie gdzie zrobiłam błąd skoro Ciebie kosztuje stan surowy zamknięty 27000 a mnie wyliczyli bez dachu 33000Ceny szczególowe podałam w temacie"ratunku drogo to czy tanio"Jak byś mogła to zerknij Mnie fundamenty wyliczyli 3400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka1 30.11.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 jesli bez dachu to mysle ze powinnas targowac,ja mam cene ogolem z dachem wielospadowym i mysle ze ta cena jest dobra ,gdyz sami doslownie nie robimy nic ,no pstrykamy zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 02.12.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 W miom przypadku fundament pod pow. 146m2- 3.000PLN - czyli wyrównanie ręczne wykopu ,chudziak, zbrojenie, beton z gruszki, na to folia ,dysperbit, 5 warstw bloczków M-6 na ścianę fundamentową ,ocieplenie pionowe : styropian + folia budowlana, izolacja pozioma : dysperbit+ folia, wrzucenie i ubicie pospółki do poziomu "0".Chyba niedużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 27.12.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Witam!! Mamy dom parterowy bez podpiwniczenia. Jest okolo 90 m.b. fundamentów, zdjęcie humusu i wykop na okolo 80 cm głębokośći i 60 cm szerokości wykonaliśmy sami (łopaty+taczka+dobry humor=niezła frajda ). Dalej, ułożenie zbrojenia, zalanie betonem jakies B17 z betoniarki na wysokość 60cm, na to izolacaj (papa+lepik) i dalej w górę bloczki betonowe na 80 cm wysokości. Zaizolowanie dysperbitem od wewnątrz. Na zewnatrz przyjdzie pozniej izolacja.... narazie zostawiliśmy "gołą" ścianę . Za wykonanie wyzej wymienionych prac zaplacilismy 2500zł. Ekipa bardzo solidna, pracowita i nie droga Zasypanie wnętrza piaskiem (weszło 170 ton!!!! ) robilismy tez sami, tylko zaplacilismy za piach i katepilar (80 zł/godzine) a trwalo to 5,5 godziny... ubijalismy skoczkiem ktorego pozyczylismy po znajomosci za friko :D:D pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts