dawiddur 23.11.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Siema, budowę zaczynam wiosną więc czas się doktoryzować z tego czy owego....Podpowiedzcie proszę, w kierunku których producentów czy nawet konkretnych modeli kierować swoje spojrzenie?Nie mówimy o mocy itd, ale generalnie, który producent/ model daje wiele za stosunkowo niewiele? Gdzie współczynnik cena/ jakość jest najlepszy, a jeśli nie da się tego tak powiedzieć to kogo unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.11.2020 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Zerknij ciekawa oferta i bardzo duży wybór nie koniecznie niesmiertelny Panasonic https://www.atlantic-polska.pl/produkty/ jest duży wybór modeli i mocy ceny nie niskie alejakość ok niższe moce https://www.atlantic-polska.pl/pompa-ciepla/extensa-ai/ większe https://www.atlantic-polska.pl/pompa-ciepla/excelia-ai-tri-duo-hp/ Edytowane 23 Listopada 2020 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.11.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Zerknij ciekawa oferta i bardzo duży wybór nie koniecznie niesmiertelny Panasonic https://www.atlantic-polska.pl/produkty/ jest duży wybór modeli i mocy ceny nie niskie alejakość ok niższe moce https://www.atlantic-polska.pl/pompa-ciepla/extensa-ai/ większe https://www.atlantic-polska.pl/pompa-ciepla/excelia-ai-tri-duo-hp/ Tych cen bym nie brał za oczywistość, bo one zależą od firmy która instaluje. Mój instalator w poprzednich latach montował ponad 60 PCPW rocznie i miał je taniej. Na stronie Atlanica moja kosztowała 2k więcej niż zapłaciłem (22500) za swoją z montażem i zbiornikiem Mileo 200L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.11.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Tych cen bym nie brał za oczywistość, bo one zależą od firmy która instaluje. Mój instalator w poprzednich latach montował ponad 60 PCPW rocznie i miał je taniej. Na stronie Atlanica moja kosztowała 2k więcej niż zapłaciłem (22500) za swoją z montażem i zbiornikiem Mileo 200L Przy tych kwotach najtańsza 25k na samym vat jest 15% 3450, to tak może starczy na robociznę, nie mam co prawda pc atlantic ale różne inne sprzety tak i na uwagę i pochwałę zasługuje wysoka jakość. Poza tym w Panasoniku jest najmniejsza pc 7 kw nie każdy takiej potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2020 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Przy tych kwotach najtańsza 25k na samym vat jest 15% 3450, to tak może starczy na robociznę, nie mam co prawda pc atlantic ale różne inne sprzety tak i na uwagę i pochwałę zasługuje wysoka jakość. Poza tym w Panasoniku jest najmniejsza pc 7 kw nie każdy takiej potrzebuje Taaa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 24.11.2020 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Przy tych kwotach najtańsza 25k na samym vat jest 15% 3450, to tak może starczy na robociznę, nie mam co prawda pc atlantic ale różne inne sprzety tak i na uwagę i pochwałę zasługuje wysoka jakość. Poza tym w Panasoniku jest najmniejsza pc 7 kw nie każdy takiej potrzebuje Skąd Ty takie teorie bierzesz ze w panasie 7kw to najmniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.11.2020 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Skąd Ty takie teorie bierzesz ze w panasie 7kw to najmniejsza? Zapewne ze średniowiecza, bo to przecież średniowieczne systemy ogrzewania są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.11.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Zapewne ze średniowiecza, bo to przecież średniowieczne systemy ogrzewania są Od eksperta tej firmy i z naszego forum a ma ktoś 4kw? Jak tak to jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.11.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Od eksperta tej firmy i z naszego forum a ma ktoś 4kw? Jak tak to jaka cena ? Na alledrogo masz 3 i 5 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.11.2020 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Na alledrogo masz 3 i 5 kW Panasonic? To link poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 24.11.2020 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Panasonic? To link poproszę No bez przesady wpis sobie na alledrogo panasonic aquarea 3kw albo 5kw. Nawet sa w wersji allinone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Od eksperta tej firmy i z naszego forum a ma ktoś 4kw? Jak tak to jaka cena ? Człowieku, dlaczego pytasz o cenę 4kW, skoro takiej nie ma ? Nie rozumiesz zalinkowanej tabelki ? Poza tym - tak ciężko wejść na ceneo.pl, czy allegro i sobie sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.11.2020 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Człowieku, dlaczego pytasz o cenę 4kW, skoro takiej nie ma ? Nie rozumiesz zalinkowanej tabelki ? Poza tym - tak ciężko wejść na ceneo.pl, czy allegro i sobie sprawdzić ? tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 OK, dlatego właśnie możesz się pochwalić takim, a nie innym poziomem wiedzy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 24.11.2020 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Padła opcja Atlantic - nie mówię nie, ale chciałbym usłyszeć jeszcze jakieś wskazania osób, które przerzuciły tony prasy branżowej, for internetowych i mogą powiedzieć, że X to git, a Y zdecydowanie nie.Opinie instalatorów... sam nie wiem. Pewnie doradzają przez pryzmat swojego zysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.11.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Wybrałem Panasonica. Nie dlatego, że jest najtańszy czy najlepszy. Nie wiem z resztą czy jest najlepszy, ale wiem za to, że według obecnych tu handlarzyn jest najgorszy. I to mi wystarcza. Wybrałem dlatego, że wątek poświęcony tutaj tym pompom ma 300 stron i jest tam mnóstwo wiedzy przewyższającej niejednego instalatora i jest w razie czego miejsce do dyskusji. Dodatkowo oczywiście spełnia moje wymagania w kwestii mocy w niskich temperaturach. Nie szukałem czegoś co ma co prawda 9kW mocy, ale tylko przy +7C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.11.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Przy tych kwotach najtańsza 25k na samym vat jest 15% 3450, to tak może starczy na robociznę, nie mam co prawda pc atlantic ale różne inne sprzety tak i na uwagę i pochwałę zasługuje wysoka jakość. Poza tym w Panasoniku jest najmniejsza pc 7 kw nie każdy takiej potrzebuje Najmniejsza to 3kW -nie pisz głupot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.11.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 OK, dlatego właśnie możesz się pochwalić takim, a nie innym poziomem wiedzy... Bardzo dobre stwierdzenie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.11.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Najmniejsza to 3kW -nie pisz głupot. NIe znalazłem na FM ani nigdzie indziej kogoś kto miałby Panasonica 3 lub 5 Kw stąd ten wniosek i dlatego sam piszesz głupoty i mnie atakujesz czego sobie nie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.11.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) NIe znalazłem na FM ani nigdzie indziej kogoś kto miałby Panasonica 3 lub 5 Kw stąd ten wniosek i dlatego sam piszesz głupoty i mnie atakujesz czego sobie nie życzę Nikogo nie atakuję. Atakuję głupotę nawet inni ci to napisali że są 3 i 5 kW Jak nie jesteś czegoś pewien to pisz że nie wiem czy są mniejsze od 7kW a nie że nie ma. BO SĄ A że nie znalazłeś posiadacza na FM takowej PC to nie jest stwierdzenie o braku takiego produktu. Malo kto zapewne ma PC 3kW bo to dom musial by być naprawdę b. oszczędny lub maly. Edytowane 24 Listopada 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts