jajmar 27.11.2020 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Szacunek z cegieł i tak musisz deskowac. Zaoszczędzisz metr betonu a zrobisz się jak głupi, sądzisz kase w cegły. A wytrzymalosc i tak mniejsza niz betonu. Stanowczo nie warto dlaczego musi deskować? Robiłem tak, żadnych szalunków nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 28.11.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Można albo zaszalować, ułożyć cegły i lać, albo murować i lać w środek.Jedno i drugie drogie, pracochłonne i mniej wytrzymałe niż sam beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 08.12.2020 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Hej, a mam jeszcze jedno pytanie do was. Gdybym szalując wieniec od strony zewnętrznej budynku wypuścił ten wieniec trochę szerzej o ok 12 cm. Chodzi o to że stworzyłbym taką półkę pod ew. ozdobna cegłę na elewację. Oczywiście do zbrojenia wieńca dowiązałbym dodatkowe pręty tak by zbrojenie znalazło się też w tej półce pod ew. cegłę elewacyjną. Ściana fundamentowa ma 38 cm szerokości. Na tej ścianie powstałby wieniec 50 cm x 20 cm (czyli byłoby 12 cm nawisu poza obrys ściany fundamentowej). Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 08.12.2020 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Przemarzać będzie. Klinkier mocujesz na konsoli oryginalnej albo pręty i kątownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 08.12.2020 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Przemarzać będzie. Klinkier mocujesz na konsoli oryginalnej albo pręty i kątownik Pręty gwintowane zatopione w spoinę i do nich kątownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 08.12.2020 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Ok znalazłem te konsole. Nie wiedziałem nawet, że coś takiego jest....Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olemek 22.12.2020 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 (edytowane) jak dla mnie jest to mało estetyczne niestety https://gry-hazardowe-za-darmo.com/mucha-mayana/ Edytowane 27 Stycznia 2021 przez olemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts