Misiox 25.11.2020 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Dzień dobry,Planowałem na swojej działce postawić drewniany domek letniskowy o powierzchni poniżej 35 m^2.Działka na której będzie budowany domek nie ma bezpośredniego dostępu do drogi publicznej, kawałek drogi do działki został wydzierżawiony na spisanej lata temu umowie, jednak nie było to "załatwiane" u notariusza i nie ma o tym wpisu w księgach wieczystych.Podczas zgłoszenia budowy domku zostałem poproszony o udokumentowanie dostępu działki do drogi publicznej i tu pojawia się problem bo oficjalnie takiego potwierdzenia noterialnego w tym momencie nie posiadam. Mam jednak nieco inne pytanie, czy do takiego domku koniecznie musi być doprowadzony DOJAZD czy wystarczy DOJŚCIE?Dojazd z tego co kojarzę powinien mieć szerokość 2,5m, dojście 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 25.11.2020 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Jesli masz umowę dzierżawy tej drogi to powinno wystarczyć . A piszesz ,ze masz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts