Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PAPROCIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

Witam,,

proszę cię, wejdź na post dotyczący domu w prymulkach - myślę, że wiele wątpliwości będzie można rozwiać. Ja kupiłam ten projekt - wygrał z innymi, choć muszę przyznać, że mi również salon i nie tylko mi wydawał się za mały - dlatego oddałam do architekta, który doprojektuje mi dość spory wykusz. Można też powiększyć salon jak to zrobiła Aga J.G. podłużając budynek od strony salonu o 1 m.

Życzę powodzenia przy wyborze projektu.

Witam,,

proszę cię, wejdź na post dotyczący domu w prymulkach - myślę, że wiele wątpliwości będzie można rozwiać......

Hej KASIA-S,

przegladaliśmy juz Wasze posty :p Nic na razie nie jest postanowione! W weekend wybieramy sie na Giełdę Nowych Mieszkań, Domow i Projektrow gdzie swoje stoisko bedzie miał tez Archon. Pogadamy z profesjonalistami i moze podejmiemy w koncu jakas decyzje :-? Troszek juz nas czas pogania....

pozdrawiamy :wink:

A ja właśnie zakupiłam projekt domu w paprociach (bez garażu). Poprzednio obstawałam przy Niezapominajkach 2....ale Dom w paprociach wydał mi się o wiele ciekawszy pod względem rzutów i rozmieszczenia kuchni oraz salonu z jadalnią.

We wtorek projekt ma już zawitać w moje progi. Ponieważ jest to nowość czekałam miesiąc!!!! ale warto było :-)

Budowe rozpoczynam (mam nadzieje) w wakację..jak będe miała pierwsze zdjęcia to się pochwalę ;)

Życzę powodzenia Mnisiek. I podziel się swoim wyborem

Dzieki Kasia - S :p

Jednak po giełdzie w gre wszedl jeszcze jeden projekt :-? GL 204 Studio Atrium!

http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=223

Jeju :o .... jak trudno sie zdecydowac. Powiadomimy Was jak juz wybierzemy cos na 100% A powinnismy zakupic projekt do konca przyszlego tygodnia!

pozdrawiamy

• 2 weeks później...

W domu w Paprociach zrobiłam pewne przeróbki mianowicie:

1. Powiększyłam okna z przodu domu - kuchenne i z kotłowni

2. zrezygnowałam z okna bocznego, po lewej strony w kotłowni (nie wiem po co mi 2 okna)

3. zamiast tego dużego szklanego wykuszu z tyłu domu - będą trzy okna |(poprostu cegły będą ddzielały krawędzie okna);

zastanawiam się jeszcze nad oknem w salonie (tym obok wykuszu po prawej stronie) być może wpadnę na pomysł z luksferami na wysyokości wykuszu

4 u góry w pokoju podłużne okno - Velux o wiele większe... i jak na razie koniec zmian ;)

• 2 months później...
  • 6 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...

Właśnie nabyliśmy projekt w parociach 3 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4107988bae3bb

Jeśli jest ktoś kto moze podzielić się doświadczeniami z budowy bądź pochwalić już postawionym domkiem nasza czwórka będzie bardzo wdzięczna

Na razie zmiany jakie planujemy w projekcie to obniżyć ściankę kolankową zlikwidować wykusz, zamiast niego dać trzy balkonowe okna oraz powiększyć okna na froncie domu (w kuchni i gospodarczym) a takżę wahamy się czy nie otworzyć kuchni żeby było więcej przestrzeni, co wy na to?

Pozdrawiamy

Aga i Artur z Oluchem i Misiem

Czy tylko Ty Gierg wybudowałaś paprotki, my zakupiliśmy w piątek ten projekt planujemy te same zmiany co Ty i jeszcze obniżymy chyba ściankę kolankową bardzo chcielibyśmy obejrzeć ten domek alena razie nie ma odzewu,

Aga i Artur :p

Tak wybudowałampaprotki - wersje be z garażu, to wspaniały projekt ! Polecam, również zapraszam w odwiedziny, jeżeli chcecie zobaczyć jak to wygląda na żywo :)

Wielkie dzięki za zaproszenie, na pewno jeśłi będzie tylko można i będziemy jechać nad morze to zajedziemy do ciebie aby się przekonać o słuszności podjętej decyzji, jeśli możesz to podaj na meila jakieś namiary na siebie i domek

Poza tym jeszcze pytanko czy salon nie jest za mały, mamy ciągle dylemat czy aby nie otworzyć bardziej kuchni, likwidując i przenosząc słupek z wentylacją ze środka, da to chyba wrażenie większej przestrzeni,

pozdrawiam

Aga

Wielkie dzięki za zaproszenie, na pewno jeśłi będzie tylko można i będziemy jechać nad morze to zajedziemy do ciebie aby się przekonać o słuszności podjętej decyzji, jeśli możesz to podaj na meila jakieś namiary na siebie i domek

Poza tym jeszcze pytanko czy salon nie jest za mały, mamy ciągle dylemat czy aby nie otworzyć bardziej kuchni, likwidując i przenosząc słupek z wentylacją ze środka, da to chyba wrażenie większej przestrzeni,

pozdrawiam

Aga