Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PAPROCIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

my poszerzyliśmy budynek o 60cm od strony kuchni i 30cm od strony pomieszczeń gospodarczych- uzyskaliśmy dzięki temu większy salon i kuchnię, powiększyliśmy garaż do 2-stanowiskowego, na pietrze od strony ogrodu podzieliliśmy 2 pokoje na 3-mamy 3 dzieci, a pokój nad kuchnią ma wydzielone pomieszczenie-do wyboru trzecia łazienka lub garderoba, dostępne z naszego pokoju. Wzorem Giergi zmieniliśmy Scianę na silkę 24 cm.

to chyba tyle zmian, a jeszcze nasze paprotki, to jak w linku-paprotki 2

Wielkie dzięki za zaproszenie, na pewno jeśłi będzie tylko można i będziemy jechać nad morze to zajedziemy do ciebie aby się przekonać o słuszności podjętej decyzji, jeśli możesz to podaj na meila jakieś namiary na siebie i domek

Poza tym jeszcze pytanko czy salon nie jest za mały, mamy ciągle dylemat czy aby nie otworzyć bardziej kuchni, likwidując i przenosząc słupek z wentylacją ze środka, da to chyba wrażenie większej przestrzeni,

pozdrawiam

Aga

Dla mnie salon nie jest mały - budowałam z silkatów 18 i troszkę się powiększył. Otwartość na kuchnie uzsykałam poszerzając wejścia i nie montując drzwi - w czerwcu chcemy się wprowadzić, w połowie kwietnia będe już miała szafki do kuchni :)

Na maila wyślę namiary :)

jeśli można wiedzieć na jakim etapie jesteście, bo my dopiero będziemy składać papiery na pozwolenie na budowę jeśłi wszystko ułoży się po naszej myśłi to może ruszymy wtym roku do stanu surowego a w przyszłym będziemy się dalej "wykańczać". Jeszcze ze zmian które chcemy zmenić to z przodu domku chcemy żeby był taki ozdobny dzióbek jak w domku ciepłym z pracowni domek http://www.domek.net.pl/mur_cieply_z_garazem/mur_cieply_front.htm, który przegrał z paprotkami

lub z domku oliwka

http://www.domna5.pl/index.phpopcja=details&id=18&more=widoki&nazwa_projektu=OLIWKA&autor=Katarzyna%20Herba-Janiak

A Wy zostawiacie tak jak jest w projekcie?

Pozdrawiam

Aga

jeśli można wiedzieć na jakim etapie jesteście, bo my dopiero będziemy składać papiery na pozwolenie na budowę jeśłi wszystko ułoży się po naszej myśłi to może ruszymy wtym roku do stanu surowego a w przyszłym będziemy się dalej "wykańczać". Pozdrawiam

Aga

My czekamy na pozwolenie.Powinniśmy dostaćje wtym miesiącu i w czerwcu chcemy zacząć budowę- na razie stan surowy, a potem zobaczymy

Wielkie dzięki za zaproszenie, na pewno jeśłi będzie tylko można i będziemy jechać nad morze to zajedziemy do ciebie aby się przekonać o słuszności podjętej decyzji, jeśli możesz to podaj na meila jakieś namiary na siebie i domek

Poza tym jeszcze pytanko czy salon nie jest za mały, mamy ciągle dylemat czy aby nie otworzyć bardziej kuchni, likwidując i przenosząc słupek z wentylacją ze środka, da to chyba wrażenie większej przestrzeni,

pozdrawiam

Aga

Dla mnie salon nie jest zamały :) Wychowałam się w małym mieszkanku u rodziców to pewnie wszystko wydaje się w sam raz :). U mnie troszkę salon się powiększył bo budowałam z silki 18 a nie tak jak w projekcie z prothermu bodajże 40 (?) Poza tym lekko przesunęłam ścianę w kierunku pokoju obok i zyskałam 30m.

Otwieranie decyzji to już w zależności jak kto lubi, ja jej za bardzo nie chciałam otwierać, bo lubie jak blat pracy nie jest widoczny dla gości siedzących w salonie :)

ZPARASZAMY ZAPRASZAMY !!!