Jalokim 24.11.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Mam do zrobienia dwa okienka w kształcie trójkata (przyorostokątne 102 i 136 cm). Niestety przy grubym profilu nie będie ich można ani otworzyć ani uchylić do konca. Miał ktoś może taki problem.Zaproponowali mi spiłowanie końcówki okna, ale wtedy może przemarzać. Mieliście podobne problemy? Ps. okno plastikowe w okleinie dwustronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 24.11.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Podaj szerokość i wysokość tych trójkątów oraz co tzn. "gruby profil"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 24.11.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 cześć, z niewiadomego powodu nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości.Podeślij adres mailowy to prześlę ci jak jest to zrobione u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jalokim 24.11.2004 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Profil gelan chyba 74mm.Adresik [email protected] Dzieki za wszystkie infa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 24.11.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 ja mam 2 takie okienkaniestety nie pamiętam wymiarów-----zrobione jako uchylne(okno nie ma kształtu trójkąta prostokątnego)bez mikrouchyłuprofile "normalne" - takie same jak w pozostałych oknachżadnych "spiłowań"-------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jalokim 24.11.2004 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 To do mycia musisz je wymontowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy1719499215 24.11.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Miałem dokładnie taki sam problem z takim samym profilem 4-ro komorowy Gelan. Niestety o kłopotach dowiedziałem się po zamontowaniu okna . Okno można byo jedynie lekko uchylić. Po interwencji przyjechał Pan z firmowego servisu producenta i powiedział że może jedynie podpiłować lub zmienić okucia na tylko uchylne. Wybrałem piłowanie, ale należy zrobić to bardzo delikatnie tak, aby zewnętrzna uszczelka miała do czego jeszcze dolegać. Po tej operacji okno otwiera się ale nie do końca bezboleśnie (jest moment w którym profile się jeszcze lekko zaczepiają). Można to wyeliminować przez dalsze piłowanie ale wtedy zewnętrzna uszczelka nie dojdzie już do profila. Właśnie przyszło mi do głowy, że może najlepszym rozwiązaniem byłoby - jeśli już okno musi być trókątne i otwierane to zamówić je z cieńszego profilu, w 3-komorowym nie byłoby pewnie problemu. Powodzenia. Krzyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 24.11.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Mam trzy takie okna na poddaszu.Okna sa dzielone przez srodek co daje dwa trojkaty prostokatne.Obydwie czesci tego trojkata otwieraja sie od zewnatrz do srodka.Profile pieciokomorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 30.11.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 To do mycia musisz je wymontowac? nie - okno da się otworzyć "na całość" - wystarczy zdjąć zabezpieczenie (taką listwę metalową trzymającą skrzydło okienne) --- można umyć przy zabezpieczeniu założonym - ale to trochę kłopotliwe... -------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts