manewrytu 28.11.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Witam! Właśnie odebrałem mieszkanie od dewelopera w którym na ścianach jest tynk maszynowy pomalowany białą farbą gruntującą - jeśli chce położyć na to gładź to muszę zetrzeć tą warstwę z farbą czy gładź mogę położyć bezpośrednio na nią? Do tej pory radziłem się tylko jednego fachowca który stwierdził, że trzeba to zeszlifować - bo do tej farby podkładowej nie będzie się dobrze trzymała gładź.. Ktoś był może w podobnej sytuacji? Jakbyście to zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.11.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Mam mam położoną gładź bezpośrednio na farbę gruntującą i trzyma się już z 3 lata. Pierwsza warstwa trochę gorzej się kładła, bo szybko wysychało ale druga już bez problemów. Można też najpierw jakimś gruntem przeciągnąć, to będzie fachowcowi łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.11.2020 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 zagruntować jakims unigruntem i na to gładź. zetrzeć ta warstwę - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 30.11.2020 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Zetrzeć to niekoniecznie, ale przeszlifować papierem 60 albo 40 możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts