gega 28.11.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Witam, sciana nosna, kwestia zrobienia otworu drzwiowego do pomieszczenia obok. Dodatkowo jest podciag po calej szerokosci domu ( na czerwono) W jakiś sposób powinno być to zrobione poprawnie ? Strop monolit . Czy wmurowanie nadproża załatwi sprawę oczywiscie zgodńie ze sztuka .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URBAL Budownictwo 03.12.2020 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nie wyświetla się mi foto ale ja robie tak:Podejrzewam że ściana 25cm minimum wiec dobieramy nadproża (te leiera są spoko) tak żeby weszły nam dwa. Dla bezpieczeństwa strop podpieram stemplami chociaż myśle że bez też się nic nie stanie. Wykuwam gniazdo do połowy grubości ściany, montuje nadproże, na drugi dzień z drugiej strony ściany. Trzeci dzień wykuwam drzwi pod nadprożem. Dziesiątki drzwi tak robiłem i nic się nie działo. Wiem że robie to bardzo zachowawczo i można szybciej ale nigdy do końca nie wiemy jak solidnie jest zrobiona sciana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts