toyoryta 02.12.2020 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Witam, mam pare zestawów próżniowych kolektorów (przepływ bezpośredni). Zauważyłem taki efekt jak na zdjeciu , temp zew -4c , dwie rurki wyraznie zaczynaja sie odszraniać. Czy to oznacza ze już nie mają próżni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 02.12.2020 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Witam, mam pare zestawów próżniowych kolektorów (przepływ bezpośredni). Zauważyłem taki efekt jak na zdjeciu , temp zew -4c , dwie rurki wyraznie zaczynaja sie odszraniać. Czy to oznacza ze już nie mają próżni? Trzeba sprawdzić wskaźnik na rurze czy nie straciła próżni. No ale do tego trzeba być przy niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toyoryta 02.12.2020 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 a gdzie tego wskaznika szukac? mam jedna rurke na zapas w garazu, moge cos poptrzec cwiczebnie zanim na dach sie wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 02.12.2020 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Według mnie powinno być takie "napylenie" od środka koloru ciemnego, gdzieś na końcówce rury. Jak jest białe to brak szczelności. Kiedyś było takie coś w lampach elektronowych no ale to już dawno było. Ja osobiście tego nie widziałem, ale gdzieś o tym czytałem. Może w Twoich rurach tego nie ma, ale sprawdź. Myślę, że powinno być przy końcu, gdzie się wypompowuje powietrze i jest mały dziubek. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Stermaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 15.12.2020 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 a gdzie tego wskaznika szukac? W miejscu gdzie jest dolny korek mocujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts