ARTYone 02.12.2020 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Mam kilka ścian które na 100% będą niewidoczne tzw. będzie wysoka zabudowa meblowa albo lustro czy płyta laminowana na ścianie. Gość od tynków mówi "lepiej wytynkować". Wiadomo więcej zarobi. Co z takimi ścianami zrobić:a) zapłacić firmie i zrobią mi maszynowy tynk gipsowyb) samemu zrobić tynk ręcznie na szybko c) zostawić gołą nieotynkowaną ? To samo pytanie o ścianę z płytkami w łazienkach. Koszt tynku maszynowego gipsowego około 45zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.12.2020 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 nie wierze. potluc butelke i zaczac korzystac zamiast papieru toaletowego. Rob czlowieku normalnie tynki i wyprowadz sciany na katy proste i plaszczyzny, bo zabudowa na wymiar na scianie bez katow i krzywiznach wyjdzie Ci nieporownywalnie drozej. co wogole trezba miec w glowie zeby takie pytania zadawac i wogole komentarz "wiadomo zarobi wiecej" masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.12.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Mam kilka ścian które na 100% będą niewidoczne tzw. będzie wysoka zabudowa meblowa albo lustro czy płyta laminowana na ścianie. Gość od tynków mówi "lepiej wytynkować". Wiadomo więcej zarobi. Co z takimi ścianami zrobić: a) zapłacić firmie i zrobią mi maszynowy tynk gipsowy b) samemu zrobić tynk ręcznie na szybko c) zostawić gołą nieotynkowaną ? To samo pytanie o ścianę z płytkami w łazienkach. Koszt tynku maszynowego gipsowego około 45zł/m2. Ja bym nie tynkował, wtedy gość nie zarobi więcej. Mało tego podpowiem Ci , szkoda układać płytki np w całym korytarzu, zastanów sie gdzie stawiasz stopy i tylko tam połóż płytki. W pokoju pod łóżkiem panele czy parkiet też się marnuje. Można jeszcze kilka takich miejsc wyszukać w domu, niestety sufity z reguły są całe widoczne - to są koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.12.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Ja bym nie tynkował, wtedy gość nie zarobi więcej. Mało tego podpowiem Ci , szkoda układać płytki np w całym korytarzu, zastanów sie gdzie stawiasz stopy i tylko tam połóż płytki. W pokoju pod łóżkiem panele czy parkiet też się marnuje. Można jeszcze kilka takich miejsc wyszukać w domu, niestety sufity z reguły są całe widoczne - to są koszty. zaoranie poziom master. Prowadz mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.12.2020 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 To zrób sam twoja lepsza połowa zacznie ci strugać kołki na głowie o zmianę wystroju. I nie pomoże wykazanie wysokości rat za dom. To lepiej teraz za kredyt niż potem tynkować ściany i zmieniać wystrój ścian w całych pokojach . Podpatrz fachowca w tygodniu , a jak weźmie wolne na weekend to masz okazję samemu się wykazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts