dymek153 02.12.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Witam wszystkich ! =) Szukam na forum ale podobnego problemu nie mogłem znaleźć wiec napiszę tutaj i liczę na to że mi pomożecie. Mam strop drewniany opiszę co jest w projekcie: Terakota 2cm jastrych betonowy 5cm styropian m30 5cm płyta osb 3 22mm belki stropowe 14x24 24cm wełna mineralna 20cm płyta osb 3 22nn profile metalowe 50x50mm 5cm wełna mineralna 5 cm folia paroizolacynja PE płyta gk 12,5mm Siedzę trochę w budownictwie zastanawiają mnie dwie pozycję mianowicie profile metalowe 50x50mm 5cm płyta osb 3 22mm. Takich profili nigdzie nie widziałem i nigdy nie robiłem zakładam że projektant miał na myśli profile cd 60 a czy płytę osb pod legary można pominąć? Czy możemy pominąć szczelinę powietrzną miedzy wełna a deskami/osb ? Jastrych będę robił za rok może dwa i strop zakończę teraz na etapie płyta/folia/stelaż/wełna/deska (będą przestrzenie miedzy deskami) to trzeba będzie zabezpieczyć wełnę od góry przed nieogrzanym poddaszem? wełna 0.035 grubość 30-35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek153 03.12.2020 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 03.12.2020 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 płyty osb 22mm jak najbardziej istnieją.profile 50mm także istnieją, co prawda ścienne a nie sufitowe, ale jeśli sufit nie będzie podwieszany to można je stosować. grubość stropu wychodzi 47cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 04.12.2020 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Pokaz projekt z czescia obliczeniowa to bedzie mozna ocenic po co ta plyta pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek153 04.12.2020 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Jutro dodam zdjęcie ale ten projekt to masakra..... na żucie bocznym i legendzie jest jastrych a w obciążeniach czegoś takiego nie ma ? jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 06.12.2020 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Jutro dodam zdjęcie ale ten projekt to masakra..... na żucie bocznym i legendzie jest jastrych a w obciążeniach czegoś takiego nie ma ? jest to możliwe W projekcie powinien być oprócz rysunków także opis - tam powinno być info czy jest ten jastrych czy nie... Może ma go nie być, tylko błąd w rysunku? Albo odwrotnie - brak lub błąd w obliczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek153 18.12.2020 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Sorki że tak późno rozmawiałem z kierownikiem popatrzył na projekt i faktycznie okazało się że w opisie czegoś takeigo nie ma i jest błąd w rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts