kafarszczak 02.12.2020 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Witajcie, jako że znam już parametry projektu który mogę wybudować na mojej działce postanowiłem powziąć informacji na temat projektu Przy bukowej 28 https://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-bukowej-28.html,lustro#koszt_budowy Na forum nic nie znalazłem ( nikt nie buduje akurat tego projektu ? ) , a może źle szukam hm... Potrzebuje realnych kosztów stanu zero oraz całej reszty. Zapraszam kogoś kto budował i może co nie co powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 03.12.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Z "akurat tym" może być problem. Podobny wielkościowo i układowo dom kosztował mnie 300 tyś w stanie deweloperskim. Ok 100 wykończeniówka, 50 ogarnięcie działki. Stan zero trochę ponad 30 tyś + 10 tyś koszty przygotowawcze, ale to 3 lata temu, więc niekoniecznie miarodajne. Stan 0 zresztą mocno zależy od warunków gruntowych, więc może być bardzo rożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarszczak 03.12.2020 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Rozumiem że wszystko robione systemem zleconym ? . A jeżeli chodzi o warunki gruntowe, to co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 04.12.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Rozumiem że wszystko robione systemem zleconym ? . A jeżeli chodzi o warunki gruntowe, to co masz na myśli ? Nie wszystko - sam robiłem elektrykę, kładłem styropian na ściany i zaciągałem klejem, układałem styropian na podłodze i wełnę na stropie, robiłem rekuperację, instalację odkurzacza centralnego, sufity podwieszane, trochę rzeczy przy wykończeniówce - gładzie, malowanie itp Dwa lata temu ceny też były inne, przykładowo za tynk płaciłem 30 zł/m2 a teraz ceny to 40-45 zł. Może nie wszytko tak poszło do góry, ale na pewno będzie drożej Z warunkami gruntowymi miałem na myśli to, że możesz mieć 40 cm humusu, pod tym piasek i wodę na kilku metrach - jak ja. Nie potrzebujesz wtedy drogiej izolacji przeciwwodnej, drenaży itp. Nawet piasek do zasypki fundamentów wyjdzie cię taniej, bo wrzucisz do dziury do co wykopałeś i dokupisz wywrotkę albo dwie. A możesz mieć wodę na 40cm i glinę albo torf i sprawa wygląda zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anisad 24.12.2020 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 My będziemy budować ten dom, startujemy w najbliższych miesiącach. Mogę dać znać jak dostanę kosztorys od wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarszczak 01.01.2021 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Chętnie dowiem się o kosztorys jeśli to nie problem Anisad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyBukowej 03.01.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Chętnie podpinam się do tematu i do kosztorysu jeśli nie będzie z tym problemu.Mam pytanie,czy cos zmienisliscie w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarszczak 04.01.2021 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Ja zrezygnowałem z kominka, drzwi od kotłowni bo będzie gaz, właz na strych przenoszę do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts