Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

3,08zł za PTH30P+W to ok cena?

mlk

Recommended Posts

Cześć!!

Hurtownia oferuje mi po zniżce cegłę porotherm 30 P+W loco budowa z rozładunkiem za 3.08zł/sztuka

Chciałbym prosić o ocenę tej ceny :)

Mi zdaje się że jest chyba niezła cena bo cieńsze pustaki są droższe:

25P+W kosztuje 4.33zł a 11.5 - 4.27zł

ps.

Piszę tutaj bo uważam że jest 'najruchliwsze' forum

ps2.

po spisaniu umowy oferują , składowanie materiału w siebie na placu do wiosny (wtedy chcę zacząć budować) za 30zł/miesiąc

Hej,

nie znam się na obecnych cenach bo dom już stoi, ale w zeszłym roku, w sierpniu, kupili�my takš samš cegłę za 3.20- i wtedy była to najtańsza oferta. Sprawd� tylko, która to klasa-u nas to była 15.

pozdrawiam

tak, dotyczyło to klasy 15

nikt inny nie kupował w tym roku porothermu?

Według katalogu jest:

25 - 5,92 brutto

30 - 4,51 brutto

Twoja cena za "30" jest chyba dobra, piszę chyba bo sam zdecydowałem się na ceramikę tradycyjną i nie wiem jak wyglądają rabaty na PTH. Aha - porównanie ceny 25 i 30 może być mylące bo "30" trzeba na metr kwadratowy aż 16 sztuk, a "25" tylko 11 sztuk. Jak porównasz cenę m kwadratowego ściany to powinno być, że "30" jest o jakieś 10% albo więcej droższa niż "25" i to jest w końcu zrozumiałe ...

3,08 PLN/SZT to dobra cena. Rok temu kupowałem PTH 30 P+W kl 15 (cegielnia DOBRE) po 3,10 i to była dobra cena. PTH 25 P+W była po 3,95, PTH 30 P+W 3/4 - po 2,79 za sztuke. Te kwoty, to drobiazg - płacisz za konkret. Gorzej się poczujesz, jak każą Ci płacić grubą kasę za operacje "papierowo-pieczątkowe" :cry:

Ale uszy do góry :evil:

• 2 weeks później...
3,08 PLN/SZT to dobra cena. Rok temu kupowałem PTH 30 P+W kl 15 (cegielnia DOBRE) po 3,10 i to była dobra cena. PTH 25 P+W była po 3,95, PTH 30 P+W 3/4 - po 2,79 za sztuke. Te kwoty, to drobiazg - płacisz za konkret. Gorzej się poczujesz, jak każą Ci płacić grubą kasę za operacje "papierowo-pieczątkowe" :cry:

Ale uszy do góry :evil:

masz rację - ale należy walczyć o każdą złotówkę gdzie tylko się da, bo wydaję je z własnej kieszeni!

ps.

znalazłem już za 2.94 PTH30P+W kl.15 cegielnia DOBRE z dostawą

kto da mniej?? :)

Ja właśnie kupuję PH 30P+W ale cena 3,28 brutto za kl.15 z przechowaniem przez zimę na placu chyba nie jest najlepsza :( . Gdzie jest ta cegielnia?

Pozdrawiam

chyba "gdzie ta hurtownia"?

nazywa się Przemar i mieści się w Wiązownie, tel 022 795-15-29

ale szukam dalej

Witam.

Na Śląsku i w okolicy jest promocja na porotherm 30 i 25.

Firma Wienerberger daje 25 oczek a skład średni 10 to daje 35% upustu od cen katalogowych oczywiscie odmiany 15.

Za Wienerbergerem poszedł Cekpol Kozłowice i ma maxy 288 daje duży upust 1.65 zł. za sztukę, a ten pierwszy dyktuje cene na rynku.

Każdy skład który ma w ofercie Wienerbergera daje takie upusty uzyskanie kwoty 2.95 jest bezproblemowe, a cena katalogowa nie istnieja na dzisiaj.

Powodzenia w negocjacjach!!!!!!

mlk2,71 pod Minskiem M. daj namiar. Mamy zamiar na wiosne

zaczynac budowe w Malcanowie k/Wiazowna.Jeszcze nie wiemy dokladnie

z czego, ale ???

proszę:

Replin. S.j. Skład materiałów budowlanych

(0-25) 758 67 63

05-300 (p-ta Mińsk Mazowiecki) Choszczówka Stojecka, 8

jeszcze tam nie byłem, tylko rozmawiałem przez tel.

jakbyś się czegoś ciekawego dowiedział to napisz!

a wogóle to zapraszam do Grupy Otwockiej