Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie 30 m2

Maratoro

Recommended Posts

@Maratoro

Nie ma co kombinować z urządzeniami z COP = 1. Od razu załóż klimę (raczej tańszą). A w czasie siarczystego mrozu przez te dwa, czy trzy dni pozostań w starej chacie.

Jak byś koniecznie musiał coś robić, a było Ci zimno to zawsze możesz dokupić za 100 złotych grzejnik w markecie, lub założyć kufajkę...

• Like 1

@Maratoro

Nie ma co kombinować z urządzeniami z COP = 1. Od razu załóż klimę (raczej tańszą). A w czasie siarczystego mrozu przez te dwa, czy trzy dni pozostań w starej chacie.

Jak byś koniecznie musiał coś robić, a było Ci zimno to zawsze możesz dokupić za 100 złotych grzejnik w markecie, lub założyć kufajkę...

i nalać sobie podwójną porcję nalewki Babuni (pojedyncza jest ja system grzewczy działa)

Decyzja zapadła, wybieramy gree. Podpowiedzcie mi teraz kilka opcji.

Jednostkę zewnętrzna lepiej zamontować na ścianie czy ziemi ( fundamencie )

Jeżeli na ścianie to obecnie jesteśmy przed etapem ocieplenia, czy ocieplić kawałek ściany 1 czy 2 płyty żeby klimatyzator zamontowany był na docelowej odległości czy da się to później zrobić.

To samo tyczy się jednostki wewnętrznej czy będzie możliwość obrobienia jednostki wewnętrznej płytami gk?

• Like 1

Decyzja zapadła, wybieramy gree. Podpowiedzcie mi teraz kilka opcji.

Jednostkę zewnętrzna lepiej zamontować na ścianie czy ziemi ( fundamencie )

Jeżeli na ścianie to obecnie jesteśmy przed etapem ocieplenia, czy ocieplić kawałek ściany 1 czy 2 płyty żeby klimatyzator zamontowany był na docelowej odległości czy da się to później zrobić.

To samo tyczy się jednostki wewnętrznej czy będzie możliwość obrobienia jednostki wewnętrznej płytami gk?

a dlaczego gree? ze względu na fajną nazwę czy są jakieś normalne powody?

Szczerze mówiąc to marka i nazwa gree nic mi nie mówią dla mnie to mógłby się nazywać jakkolwiek. Skusiliśmy się tylko ze względu na wydaje mi się dobre parametry i opinie które czytaliśmy.

Cena tez nie jest jakaś zabójcza.

a jak wygląda tabela mocy w zależności od temperatury ? Może pokażesz?