mkorl 07.12.2020 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Cześć! Mam w planach generalny remont łazienki w bloku mieszkalnym. O bloku - lata 60-70, wielka płyta. Pion - ciężko mi stwierdzić. Załączam zdjęcie z innego mieszkania w tym samym bloku; chyba nie żeliwny? Łazienka ma wymiary 199 cm (ściana z pionem) na 174 cm. W ramach remontu chciałbym przenieść toaletę "po przekątnej" od obecnego układu. Pion znajduje się na przeciwko drzwi wejściowych, toaleta zaraz po prawej. Docelowo chcę, by znajdowała się na ścianie wejściowej. Czy taka kombinacja jest w ogóle wykonalna? Toaleta znajdowałaby się w tym układzie ponad metr od pionu. Co brać pod uwagę przy takich modyfikacjach? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.12.2020 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Pion na fotografiach - żeliwnyPrzeniesienie go na taką odległość niemożliwe. Wtedy sąsiadowi pod spodem w łazience pion wyszedłby w środku łazienki:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Cześć! Mam w planach generalny remont łazienki w bloku mieszkalnym. O bloku - lata 60-70, wielka płyta. Pion - ciężko mi stwierdzić. Załączam zdjęcie z innego mieszkania w tym samym bloku; chyba nie żeliwny? Łazienka ma wymiary 199 cm (ściana z pionem) na 174 cm. W ramach remontu chciałbym przenieść toaletę "po przekątnej" od obecnego układu. Pion znajduje się na przeciwko drzwi wejściowych, toaleta zaraz po prawej. Docelowo chcę, by znajdowała się na ścianie wejściowej. Czy taka kombinacja jest w ogóle wykonalna? Toaleta znajdowałaby się w tym układzie ponad metr od pionu. Co brać pod uwagę przy takich modyfikacjach? Dzięki! Obecny układ jest o wiele bardziej ergonomiczny niż ten planowany. A przeniesienie umywalki na środek jest niezrozumiałe Ale żeby nie było że forum nie pomaga to zrób sobie toaletę przenośną kompostującą i pion będzie ci zbyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts