BadPi 08.12.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Witam.Jestem przed wyborem materiału na elewację. Domek wykonany na płycie, pod nią szkło piankowe, silka 24 cm ściany zewnętrzne. W projekcie mam wełnę. Kusi mnie perlit, ale nie w formie tynku, lecz zasypki. Ruszt, drewniany, membrana, drewno lub płyta elewacyjna i zasypanie tego, stopniowo perlitem. Czy podobne pomysły były już dyskutowane na forum? Czy to rozwiązanie ma sens? Czy perlit z czasem siądzie i będzie trzeba go dosypywać? Jaką grubość powinna nieć taka zasypka, żeby spełniała zadanie termoizolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.12.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Przy silikacie jakieś 30-40cm grubości izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 08.12.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Znajomy na ścianie z pustaka ceramicznego ma 5cm tynku na bazie perlitu.Ja twierdzę że to mało, a on że jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadPi 11.12.2020 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 ok. 35 cm to nie tragedia, okna mam poza murem, w warstwie ocieplenia. A co z siadaniem takiej zasypki w czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts