Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja zakładam: 50 tys. PLN działka 1500 m2 uzbrojona, w tym opłaty m.in. pośrednika i notariusza, 120 tys. PLN stan surowy otwarty ( z dobrych materiałów ), 100 tys. wykończenie domu - w tym instalacje ( oczywiście bez umeblowania ). Dom o prostej bryle, dach dwuspadowy, bez balkonów, z tarasem, z poddaszem użytkowym, 120 m2 pow. użytkowej + garaż 20 m2. Zakładam także, że kuchnia i częściowo łazienka będzie wyposażona w sprzęt i meble, które akrualnie użytkuję w obecnym mieszkaniu.

Przepraszam, ale to nie miało być 100 tys. na wykończenie, ale 140 tys. Nie biorę pod uwagę ogrodzenia.

Udało mi się juz kupić uzbrojoną działkę za około 50 tyś. w Jankowie zaraz za obwodnica Trójmiasta. Poletko ma lekko ponad 10 arów, położone jest na morenowym wzgórzu z którego mam jako taki widok na część Gdańska i okolic. Widać też trochę obwodnicy przez co krajobraz nie jest taki monotonny. Natomiast jest na tyle daleko, że ledwo ją słychać. Nie wybrałem jeszcze projektu, ale ma to byc mały bungalow z użytkowym poddaszem.

Ja zakładam: 50 tys. PLN działka 1500 m2 uzbrojona, w tym opłaty m.in. pośrednika i notariusza, 120 tys. PLN stan surowy otwarty ( z dobrych materiałów ), 100 tys. wykończenie domu - w tym instalacje ( oczywiście bez umeblowania ). Dom o prostej bryle, dach dwuspadowy, bez balkonów, z tarasem, z poddaszem użytkowym, 120 m2 pow. użytkowej + garaż 20 m2. Zakładam także, że kuchnia i częściowo łazienka będzie wyposażona w sprzęt i meble, które akrualnie użytkuję w obecnym mieszkaniu.

Chyba jeszcze się nie urodził taki inwestor którego etap wykończeniówki kosztował mniej niż postawienie stanu surowego (otwartego czy zamknietego to juz nie ma znaczenia)

• 1 month później...