Matek1981 10.12.2020 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Sytuacja:- posiadam szambo 12m3 już zamontowane i zasypane- szambo nie było jeszcze używane- został zrobiony otwór na szybkozłączkę ale nic nie zostało zamontowane w środku- zakupiłem zestaw wąż i szybkozłączka taki jak tutaj:https://allegro.pl/oferta/przedluzenie-szamba-zestaw-waz-110mm-zlacza-5mb-9507631039 Czy można wpuścić takiego węża luzem do szamba bez jakiegokolwiek mocowania? Poza szambem oczywiście wąż byłby przysypany ziemią a w ogrodzeniu byłby zamurowany pod kątem (sama szybkozłączka). Widziałem w necie instalacje gdzie w szambie jest zamontowane PCV ale nie giętkie tylko nie wiem czy teraz muszę ja tam wchodzić i montować od wewnątrz czy może ktoś by się znalazł co by tam wszedł i to zrobił, czy wystarczy wpuścić węża i będzie ok? Boję się najbardziej tego, że:- wąż będzie się podnosił do góry jak będzie szambo zapełniane- wąż podczas pracy szambowozu będzie się ruszał w szambie skoro nie będzie przymocowany na sztywno do ścianki Jak sądzicie? Ktoś takie coś montował? Nie znalazłem takiego wątku. Jeśli już jest to przepraszam i proszę o nakierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts