Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie na podczerwień rachunki

Ekwador

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A jakie miałeś normowe bez ogrzewania zapotrzebowanie czy to samo ogrzewanie ?

w sezonie letnim zużywam miedzy 200-300kWh miesięcznie . W sezonie zimowym wygląda to następująco: w ubiegłym roku prowadziłem dziennik zużycia prądu głównie żeby zainteresowani grzaniem prądem wiedzieli jakich rachunków mogą się spodziewać ( absolutnie nie ma się czego bac a jak masz jeszcze pv na dachu to już wogole jest bajka) jest na pierwszej staronie tego wątku z tym że tak jak napisałem wyżej w ubiegłym roku grzałem non stop ze względu na małego dzidziusia w domu. W tym roku juz teraz widze po zużyciu w poprzednim i obecnym miesiącu że może być pare Mwh mniej:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?242369-AeroFlow-grzejniki-akumulacyjne-pomoc-opinie&highlight=aeroflow

jak w miarę niedrogo grzać niecentralnie trzeba się nauczyć. Z tego co zauważyłem pokoje o te kilka stopni do temp 21 st C nagrzewają się w ciągu godzinki , a obniżanie temperatury w pokojach w których nie przebywasz lub w nocy daje oszczednosc

Edytowane przez Karasso