heteranthera 12.12.2020 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Witam, jaki wideomofon polecacie? Dzwonek z zestawu będzie w bramie ogrodzeniowej. Ekran w wiatrołapie. Nie musi być etykiety z nazwiskiem, tylko dobra kamerka i aby zestaw posłużył na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 12.12.2020 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Masz już jakieś okablowanie, do którego trzeba się dostosować? Ja polecam Commax albo polskie ACO. Aco wyjdzie ze 200zł drożej niż commax - około 1600 za zestaw (panel FAM-PV-1NP***** + monitor MP800G2 + 50zł za jakiś zasilacz) , ale jakość pierwszorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 12.12.2020 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Taki kabel wystaje ze ściany, to jest chyba do ekranu wideomofonu. Nie wiem, czy to jest jakiś standard, zapomniałem tego wcześniej dołączyć... Co to jest ? PS. Możesz też podesłać gdzie taka cena za ACO ? 1100zł widzę sam panel. Monitora MP800G2 w ogóle nie mogę znaleźć. Najtańszy odbiornik 7'' jest też za ponad 1000zł Edytowane 12 Grudnia 2020 przez heteranthera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 12.12.2020 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Taki kabel wystaje ze ściany, to jest chyba do ekranu wideomofonu. Nie wiem, czy to jest jakiś standard, zapomniałem tego wcześniej dołączyć... Co to jest ? [ATTACH=CONFIG]451098[/ATTACH] PS. Możesz też podesłać gdzie taka cena za ACO ? 1100zł widzę sam panel. Monitora MP800G2 w ogóle nie mogę znaleźć. Najtańszy odbiornik 7'' jest też za ponad 1000zł Kabel spoko, chyba 5 lub 6 parowy. Wygląda mi to na XzTKMXpw 5x2x0,5. Rozumiem, że żyły są poskręcane w pary? Wyszukałeś monitor 7cali, ja proponowałem Ci mniejszy 3,5 cala. Ja wpisuje 'ACO MP800 G2' i mam wyniki. Masz inne google? Panele są podtynkowe i natynkowe. Zastanów się jaki masz słupek i jak chcesz go montować. https://www.eltrox.pl/automatyka-domowa/wideodomofony/panele-zewnetrzne/aco-fam-pv-1npzsacc-panel-cyfrowy-familio-pv-z-1-przyciskiem-zamek-szyfr-podtynkowy.html https://www.eltrox.pl/automatyka-domowa/wideodomofony/monitory/aco-mp800-z-dotykowymi-ikonami-funkcyjnymi-i-kolor-wystwietl-3-5.html Wychodzi 1600 + zasilacz. Jak za drogo to w Commax coś dobierzesz taniej. Jak też za drogo to kup chińczyka vidosa czy jakiegoś innego da'huua i się użeraj Edytowane 12 Grudnia 2020 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 12.12.2020 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Google to samo jest ale zmieniłeś tekst do wyszukiwania, fraza 'MP800 G2' to nei to samo co 'MP800G2' Patrzę na https://legrand-sklep.pl/369220 i https://legrand-sklep.pl/369310, to chyba chińskie nie jest .. Nie wiem tylko czy kompatybilne z moim kablem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 12.12.2020 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 No tak, podany producent / model. Rzeczywiście informacja nie do wyszukania. Dwuprzewodowy system legranda ma tragiczną jakość video. Z kablem jest kompatybilne bo działa tylko na dwóch żyłach. To co zalinkowałeś to właśnie chinczyk, sygnowany przez legrand'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 12.12.2020 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Z Comax może być ten (potrzebuję czarny): https://commax.pl/cdv-77m-dc-black i kamerka: https://commax.pl/drc-40kpt wychodzi cenowo ok. Czy to dobra kamera pod ten monitorek? Chociaż chyba niepotrzeba funkcja regulacji kąta widzenia, bo ten monitor tego nie wspiera. Coś jeszcze potrzeba ? Montaż natynkowy. Edytowane 12 Grudnia 2020 przez heteranthera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 12.12.2020 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 drc-40kpt współpracuje z monitorami z serii cmv oraz cdv. Co do commax to zawsze możesz zadzwonić do firmy gde.pl oni na temat commax'a wiedzą wszystko i potwierdzą, że dany zestaw działa. Do tego zestawu trzeba jeszcze zasilacz 12VDC. Dodatkowo nie wiadomo jaki masz zaczep w furtce. Może da się go zasilić razem ze wspólnego zasilacza, a może trzeba jakiś transformator na 12VAC. Co do jakości to jest system 4-przewodowy więc jakość wideo powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 12.12.2020 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 ok dzieki, wezme comaxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 13.12.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Za 1500zł to chyba można kupić karpia na święta, a nie sprzęt na lata Może macie inne zdanie, ale kurczę mało prawdopodobne wydaje się coś dobrego w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 14.12.2020 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Za 1500zł to chyba można kupić karpia na święta, a nie sprzęt na lata Może macie inne zdanie, ale kurczę mało prawdopodobne wydaje się coś dobrego w tej cenie. Może ma kupić Fermax'a za 8tys?? Nie chciał trochę dopłacić do Aco, żeby mieć Panel z nierdzewki, ładny monitor, serwis od ręki przez następne X-lat. Jednak nie przesadzaj commax też jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.12.2020 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Ja mam 5Tech i sobie chwalę jak się zepsuje to kupię sobie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts