dymek153 12.12.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Dzień dobry wszystkim! Zastanawiam się nad wełną szklaną firmy Eurowool (cena tania ale transport drogi) Climowool(przystępna cena transport ok) Ursa(troszkę droższa niż climowool transport ok), O Eurowool nic nie mogę znaleźć niby climowool jest dobry (miałem już kupić ale...) szukając w kodzie produktu/karcie produktu nie znalazłem MU1 – współczynnik oporu dyfuzyjnego pary wodnej / przenikanie pary wodnej. Na stronie głównej piszą że paroprzepuszczalna ale jak to ma się do oznaczeń? Czy brak takiej informacji skreśla tą wełnę?Napomknę że inne firmy produkujące wełnę mają w kodzie MU1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasparella 29.12.2020 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Też kupuję wełnę i mam dylematy. Ani knauf ani climowool, a z kart deklaracji wynika że to ten sam producent, nie podają tego parametru. Natomiast chyba to jedyna opcja wełny bez fenolu, formaldehydu i innego syfu. Pewnie inne wełny są bardziej zbite może mniej pylą ale to dlatego że lepiszczem jest rakotórcza chemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek153 30.12.2020 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 O proszę zastanawiam się nad eurowoolem ma parametr mu1 i ws muszę zobaczyć co zawiera cena z transportem wychodzi jak climowoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts