Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ubezpieczanie w budowie

zip20

Recommended Posts

Nie wiem czy to odpowiedni dział, czy da się ubezpieczyć dom w stanie zamkniętym.

Dom już w środku jest wykończony i posiada instalacje alarmową ale coraz bardziej zaczynam się obawiać o sprzęt który tam jest zamontowany na stałe.

W jakiej firmie mogę ubezpieczyć i jaki to jest orientacyjnie koszt roczny ?

Nie wiem czy to odpowiedni dział, czy da się ubezpieczyć dom w stanie zamkniętym.

Dom już w środku jest wykończony i posiada instalacje alarmową ale coraz bardziej zaczynam się obawiać o sprzęt który tam jest zamontowany na stałe.

W jakiej firmie mogę ubezpieczyć i jaki to jest orientacyjnie koszt roczny ?

Oczywiście że można ubezpieczyć.

Praktycznie każda firma ubezpieczenia ma w ofercie ubezpieczenia domu, musisz sam popytać w swoim rejonie. jak zadzwonisz do agenta ubezpieczeniowego to on sam przyjedzie do Ciebie.

Czyli chcesz ubezpieczyć nie tylko od zdarzeń losowych (pożar, uderzenie pioruna), ale również od np. kradzieży?

Tak gównie od kradzieży, dom jest na lekkim odludziu i obawiam się ze ktoś w nocy może się włamać i co nieco wywieść, zniszczyć (kocioł, grzejniki itd)

Alarm jest ale jednak nadal mam obawy.

Tak gównie od kradzieży, dom jest na lekkim odludziu i obawiam się ze ktoś w nocy może się włamać i co nieco wywieść, zniszczyć (kocioł, grzejniki itd)

Alarm jest ale jednak nadal mam obawy.

Warianty ubezpieczenia umówisz sobie z agentem bo jest ich dość sporo i co za tym idzie cena ubezpieczenia. Dzisiaj co niektóre firmy ubezpieczeniowe podchodzą otwarcie z ofertą do klienta że nawet nie mając danego wariantu jaki sobie klient zażyczy w swojej ofercie tworzą go specjalnie pod klienta.

• 2 weeks później...