Iros91 14.12.2020 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Witam wszystkich. Jestem w trakcie budowy domu szkieletowego ( SSZ zlecony firmie). Budynek wewnątrz sami wykańczamy. Zastanawiam się jak najlepiej wykonać skosy na poddaszu użytkowym. Dach kryty OSB, pustka wentylacyjna , wełna i teraz pytanie. Czy na krokwie nabijać łaty 5x5 cm jako ruszt ( pomiędzy wełna i na to folia paroizolacyjna) czy lepiej ruszt z profili aluminiowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endriu13 26.12.2020 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Też będę stawał niebawem przed identycznym dylematem /szkielet w SSZ/ i też rozważam podobne opcje co ty.Łaty są pewnym ułatwieniem,ale sądzę że wymagałyby zastosowania pod płytę K-G np.płyty MFP 10 mm.Rozważam też samą K-G -ale dałbym wówczas na wierzch tapetę.Inną sprawą jest grubość izolacji jaką uzyskamy stosując tylko łaty 5x5.Czekam na wycenę wełny Steico-kusi możliwościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 30.01.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 (edytowane) W 2014 zrobiłem tak: pod krokwiami szerokimi na 20 cm, z wełną pomiędzy nimi dałem jeszcze 12cm płyty z piany (Thermano) na nie ruszt drewniany pod GK kręcony do krokwi długimi wkrętami. Płyty GK wiszą i nic się nie dzieje. Edytowane 30 Stycznia 2021 przez CodeSnipper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts