krisso_pl 16.12.2020 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Cześć!W niedużej hali przemysłowej muszę poprowadzić cztery kanały nadmuchowe z ciepłym powietrzem z pieca nadmuchowego.Cena i estetyka grają ogromną rolę ale oczywiście chcę zamontować produkt zgodny ze sztuką.W instrukcji sterownika od pieca napisane jest, że kiedy piec osiągnie 100stopni to dmuchawa pieca uruchamiana jest na 100%. Czyli jeśli dobrze rozumiem, to temperatura na wyjściu kanałów powietrznych może się pojawić 100 stopni ale nie więcej?Czy mogę użyć kanałów z PCV czy raczej potrzebuje czegoś innego?Czy mogę użyć miękkich kanałów spiro czy raczej sztywne rury tylko? Poza parametrami chcę by te kanały były czarne więc pytanie czy w ogóle mam taką opcję do wyboru czy raczej czeka mnie po prostu malowanie 50mb rur?Średnica wylotu z pieca to 120mm. Będę bardzo wdzięczny za sugestie i porady.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.12.2020 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Czy w specyfikacji jest temperatura powietrza na wylocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 16.12.2020 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Zacznij od określenia sposobu montażu, bo jak chcesz te rury podwieszać to jesteś skazany na sztywne stalowe rury spiro i malowanie - takie rozwiązanie będzie najtańszeJak rury będę leżeć na stropie lub podłodze (czyli elastyczne) to znajdziesz coś z oferty Masterflex - choć tanio nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisso_pl 16.12.2020 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 No właśnie problem jest tego typu ze nie mam nigdzie specyfikacji pieca a jedynie instrukcje sterownika. Wynajmujący hale kupił i nie pamieta jaki model, płacił gotówką te sprawy. Piec ma dobre 1,7m wysokości, trzy drzwi od frontu i cztery wyjścia na nadmuchy o średnicy 120mm Hala ma 110m2 wiec zakładam że chociaż moc dopasowywał z zapasem. Rury będą podwieszane. Podrzućcie proszę link o jakie elementy w takim razie mam oprzeć ten system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 17.12.2020 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Najbezpieczniej będzie wykonać układ ze stalowych rur spiro:https://www.alnor.com.pl/index/produkty-pl/kanaly-i-ksztaltki-okragle/specyfikacja-techniczna-kanalow-i-ksztaltek-wentylacyjnych-spiral-system/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts