przemeks19 17.12.2020 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 WitamMam strop z płyt i jest bardzo nierówny tzn górki na tych kanałach itd.Postanowiłem go ocieplić 20 cm styro i ktoś mi doradził że przy tak nierównym stropie zrobić sobie 4x5 cm styro to lepiej będzie dla ułożenia kabli i wylewki bo trochę będzie równiej.Ale teraz gdy już ułożyłem to sobie pomyślałem że będę miał pełno mostków termicznych kiedy np mi się pierwsza warstwa zgra linia z 3 albo czwarta. Co tu zrobić ?? Rozbierać to?? Czy to nie przeszkadza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.12.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Teraz to już przysłowiowa "musztarda..po objedzie" Trzeba było ułożyć na piankę, a przy bardzo dużych nierównościach na podsypkę z perlitu. Teraz to nawet 14 płyta osb nie pomoże na t,o aby się dało chodzić bez uginania. Co mogę doradzić - opakowanie piany montażowej i w miejscach widocznych i tych co do których zachodzi podejrzenie , że są szpary do stropu pianka - pozasklepiać i posklejać 3 i 4 warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 18.12.2020 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na to będzie wylewką cementowa.Czyli co?? Źle jest to zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 18.12.2020 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Daj spokój. Dobrze jest. Ja dałem też 4x5cm i 8cm wylewki. Na razie nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.12.2020 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na to będzie wylewką cementowa. Czyli co?? Źle jest to zrobione? Jeśli będzie wylewka to uzupełnij tylko szpary ,rozściel folię i zrób odpowiedniej grubości wylewkę. Dla nieużytkowego poddasza wystarczy i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts