hoofik 19.12.2020 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Hej,Koszt rocznej subskrypcji do Uplink Premium to około sto pare złotych wiec jeśli chodzi o kasę nie problem. Czy są w historii lepsze wykresy niż standardowe dodane aby zapisać się na Premium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endru. 26.12.2020 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Witam, ja używam Uplink Premium i przynajmniej na pierwszy sezon grzewczy polecam. Przedłużyłem na drugi - bo pierwsza zima była.... jaka była, i wolę "mieć oko" na to co dzieje się z pompą - może wreszcie jakiś prawdziwy mróz w tym sezonie? Dodatkowo dociepliłem dom - i parametry cieplne domu się zmieniły = dostosowałem też konfigurację pompy.Niestety nie pamiętam już, jak to jest bez wykupionego abonamentu, czy to by wystarczyło... chyba nie - zdaje się, że nie wszystkie parametry można obserwować.Odnośnie drugiej opcji premium tj. "zarządzanie" - to odradzam. W mojej ocenie wystarczy "historia".Zarządzanie może się przydać w jakichś specyficznych sytuacjach - np. dom na drugim końcu kraju itp. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 26.12.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 chyba jest podgląd wszystkich parametrów (przez kompa) ale masz historię tylko miesiąc do tyłu (bez wykupionego abonamentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 26.12.2020 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Hej, Koszt rocznej subskrypcji do Uplink Premium to około sto pare złotych wiec jeśli chodzi o kasę nie problem. Czy są w historii lepsze wykresy niż standardowe dodane aby zapisać się na Premium? Pytanie a w jakim celu te wykresy ? Żeby się jarać przy nich ? U mnie pompa od 8 lat chodzi na jednych nastawach ustawionych 8 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 26.12.2020 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 NIBE zdziera na wszystkim, szkoda kasy jeśli nie ma możliwości zdalnej kontroli i sterowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 26.12.2020 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 NIBE zdziera na wszystkim, szkoda kasy jeśli nie ma możliwości zdalnej kontroli i sterowania. Zdalna kontrola jest totalnie bez sensu. To nie kocioł na węgiel,że trzeba kontrolować żeby nie wybuchł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 26.12.2020 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Akurat w moim przypadku ma sens. W domu jeszcze nie mieszkam a ogrzewam więc dobrze mieć pod kontrolą ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 27.12.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Żadnych problemów z wyciąganiem wniosków nie mam jak widzę porothetm i 15cm styro na nim, same wnioski te wnioski się nasuwają Do tego bieda fundamenty plus Vailant i panele i wszystko jasne Akurat porotherm i 15 cm styro od południa i zachodu przy dużym przeszkleniu moim zdaniem wystarczającą izoluję dom. Strona wschodnia i północna ocieplona jest 25 cm styro. Wybór pompy Vaillant i paneli uważam za bardzo dobry wybór. Inne ogrzewanie nie wchodziło w grę ponieważ nie ma gazu i w przyszłości też nie będzie a węglem i ekogroszkiem nie chciałem się bawić. Wystarczy że węglem bawiłem się w poprzednim domu. Mogłem ewentualnie wybrać ogrzewanie prądem, ale ostatecznie sąsiad mający takie ogrzewanie mi je odradził (po kilku latach ogrzewanie elektryczne stopniowo przestało mu grzać i przestawił się na grzanie klimatyzatorami. w ten sposób nie musiał zrywać podłóg). Produkcja prądu z paneli z dużym zapasem pokrywa mi zużycie energii przez pompę, przy grzaniu prądem bardzo dożo by brakowało. Mam tę świadomość że montując pompę i panele zapłaciłem za 10 letnie zużycie prądu z góry, ale teraz mnie na to stać. Za 10 lat sytuacja może się drastycznie zmienić i wtedy posiadanie tych urządzeń ułatwi życie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts