Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Fr?czka

Recommended Posts

http://www.murator.com.pl/domy_forum/DSC01169a.gif

Dom z katalogu Muratora (D 22) - zbudowany w Ostrowie Wielkopolskim.

Mieszkam już od roku, a budowa trwała dwa lata z adaptacją poddasza. Na podaszu mam łazienkę z natryskiem, kuchenkę, garderobę i jedną olbrzymią przestrzeń. Dom jest bardzo funkcjonalny.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-01-20 11:25 ]

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

Zbyniu - koszty ogrzewania sa bardzo niskie. Centralne działa w chwili gdy temp. spada poniżej 16 stopni w nocy ale nie miałem jeszcze takiego przypadku, najniższa temp. jaką mam w domu to 20 stopni. W dzien centralne działa przy spadku od 21 stopni. Cały dom w ciągu dnia ogrzewa kominek z którego wyprowadzone są kanały ciepłego powietrza na poddasze i na korytarz. W domu utrzymuje sie temp. w granicach 22-25 stopni. Koszt spalanego drzewa w ciągu miesiąca to 120-150 PLN. Centralne na dogrzewanie wraz z ciepłą woda to koszt 60-80 PLN. Nadmieniam, że dom jest starannie zaizolowany z zachowaniem zasad wentylacji ( wg projektu . Sciany zewnętrzne 15 cm. styropian, podłogi 10 cm styropian.

Przepraszam za zwłoke ale miałem kłopoty z hasłem.

Dziękuje za miłe słowa uznania ROBERTOWI !!!, oraz Dort Maul

• 10 months później...