rainos 25.11.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 WITAM WSZYSTKICH NA FORUM.Proszę pomórzcie.Ma ktoś z Was może obrazek z pokazanym początkiem układania płytek podłogowych w ,,karo"?Za nic w świecie nie wiem jak zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.11.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Rysunku nie mam ale o ile dobrze pomne to trzeba wytyczyć środek pokoju ( przecięcie przekątnych rogów ) i zacząć od układania od środka 4 pierwszych płytek, a potem od środka do ścian. Ale może są i inne metody.... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mega 26.11.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Wyznaczasz dwie przekątne pomieszczenia i zaczynasz kłaść płyki wzdłuż jednej z nich . Metoda Jerzysia tez jest fajna ,pozdrowionkaMega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.11.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Wyznaczasz dwie przekątne pomieszczenia i zaczynasz kłaść płyki wzdłuż jednej z nich . Wtedy kado wyjdzie jedynie jesli pokoj jest kwadratowy Jesli pokoj nie jest kwadratowy to nie da sie karo ukladac wzdluz jego przekatnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mega 26.11.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Masz lepszy sposób, jezeli tak to podaj, moze jeszcze jeszcze nie jest zapozno?My tak bedziemy ukladac i to w 4 pomieszczeniach przenoszac zasadnicze linieMega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.11.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Joshi, wykaż trochę wyobraźni chodzi przecież o dwie "główne" przekątne, a nie o precyzje """chirurga""". Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.11.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 a może by dać zarobić glazurnikowi . To jak zacząć zależy od pomieszczenia a nie od środka go jak ci zabraknie centymetr przy ścienie to co zrobisz zakitujesz ? zadzwoń pod 607 372 087 to ci wytłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.11.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Piotrek ...ale znając wielkość płytek i szerokość spoin wyliczysz bez trudu, czy zostanie Ci 1 cm czy nie? Co do glazurnika, też uważam że trzeba zatrudniać fachowców ! Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 29.11.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 nie proponuję zaczynać od srodka pomieszczenia jesli to duże pomieszczenie- za duze ryzyko rozjechania sie fug przy układaniu od ściany możcna taki bład zamaskować przy układaniu od środka bez szans - tródność w układaniu jak zaczniesz to min na dwa dni roboty bo nie dasz rady w pewnym momęcie chodzić po pomieszczeniu- tródniej zachować poziomyzupełnie inaczej ma sie sytuacja jeśli jest to korytarz tam mozesz wyznaczyć linię środka i od niej układać na boki Rada dala obu przypadków ułuz sobie płytki na sucho nie zapominając o krzyzykach zobacz czy na którejś ze scian nie wyjdzie idiotyczne zakończenie np. po 2-3 cm płytek jeśli by musiało tak być to:1 zacznij od ściany najbardziej reprezentacyjnej a mankamenty chowaj tam gdzie będa meble2 nie tnij pierwszego rżedu na pół ale np na 3/4 1/3 zależy ja wyjda płytki miłego układania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.11.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Joshi, wykaż trochę wyobraźni chodzi przecież o dwie "główne" przekątne, a nie o precyzje """chirurga""". Pozdro J Przeopraszam, ale jestem fizykiem i dla mnie przekatna to linia laczaca narozniki prostokata. Co to jest "główna przekątna" to juz wogole nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.11.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Dopasowujesz do pomieszczenia kwadrat o najmniejszym wymiarze ( np. szer. ) i od tego zaczynasz, reszta pokoju jest ułożeniem wynikowym. ..a swoją drogą, to czasami warto propagować programy prof. Bralczyka i Miodka tak myślę Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts