Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Wiśniowski, Drutex, Sonarol itp

Recommended Posts

Z tych trzech marek najlepsze noty ma Wiśniowski, mimo, że najkrócej w branży. Jeśli trafisz dobrego wykonawcę, to może i będzie ok. Ja obawiałabym się zakupu w firmie typowo bramiarskiej - Ci ludzie mogą mieć krótkie doświadczenia w montażu okien. Z drugiej strony może się okazać, że lepszy człowiek mało doświadczony acz wyszkolony, niż majster od 20 lat montujący tak samo.

Montaż kompletny, czyli... tu dam głowę, że cena za pracę może się różnić 30-50-100% tak samo jak jakość jej wykonania. I polecana marka może dać plamę na całego, a marka na której wiesza się psy może obronić się pracą..

Także.. wybierałbym lokalnego wykonawcę a nie markę okien..

• 4 weeks później...
U mnie montowali Drutex'y i przykręcali kotwy na 1 śrubę o co się z nimi kłóciłem ale oni swoje że nie potrzeba na dwie bo tak robią. Ponad to jak dali te parapety ze styropianu to pod oknem nie ma kotew, też nie wiem czy to dobre i czy okno nie siądzie. Natomiast w oknie tarasowym (tradycyjne dwa skrzydła szer 2m) są podpory montażowe od spodu chyba z 5 szt na których okno siedzi i też na jedną srubę do betonu, nie dawali mi poszerzenia systemowego czy platwormy, wsadzili jedynie styropian do zasłonienia szpar. Sam nie wiem czy to dobre. Poza tym te taśmy od ciepłego montażu paroprzepuszczalne słabo się kleją do tynku. A tak poza tym Drutex żaden szał ,zwykłe okna i tyle nic tam nie ma nadzwyczajnego, bardziej martwię się o trwałość. Edytowane przez KUBEK1978