muszkieter7 21.12.2020 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Mamy etap wyboru okien, jak na razie obejrzeliśmy 7 komorowe 3 szybowe zestawy okna Drutex i Wiśniowski, oczywiście za Wiśniowskiego wszyscy mnie powieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszkieter7 21.12.2020 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Montaż wielowarstwowy, podcięcie w płycie na 3 cm pod poszerzenie podokienne, komponenty montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.12.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Z tych trzech marek najlepsze noty ma Wiśniowski, mimo, że najkrócej w branży. Jeśli trafisz dobrego wykonawcę, to może i będzie ok. Ja obawiałabym się zakupu w firmie typowo bramiarskiej - Ci ludzie mogą mieć krótkie doświadczenia w montażu okien. Z drugiej strony może się okazać, że lepszy człowiek mało doświadczony acz wyszkolony, niż majster od 20 lat montujący tak samo. Montaż kompletny, czyli... tu dam głowę, że cena za pracę może się różnić 30-50-100% tak samo jak jakość jej wykonania. I polecana marka może dać plamę na całego, a marka na której wiesza się psy może obronić się pracą.. Także.. wybierałbym lokalnego wykonawcę a nie markę okien.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 19.01.2021 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) U mnie montowali Drutex'y i przykręcali kotwy na 1 śrubę o co się z nimi kłóciłem ale oni swoje że nie potrzeba na dwie bo tak robią. Ponad to jak dali te parapety ze styropianu to pod oknem nie ma kotew, też nie wiem czy to dobre i czy okno nie siądzie. Natomiast w oknie tarasowym (tradycyjne dwa skrzydła szer 2m) są podpory montażowe od spodu chyba z 5 szt na których okno siedzi i też na jedną srubę do betonu, nie dawali mi poszerzenia systemowego czy platwormy, wsadzili jedynie styropian do zasłonienia szpar. Sam nie wiem czy to dobre. Poza tym te taśmy od ciepłego montażu paroprzepuszczalne słabo się kleją do tynku. A tak poza tym Drutex żaden szał ,zwykłe okna i tyle nic tam nie ma nadzwyczajnego, bardziej martwię się o trwałość. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez KUBEK1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts