jebadeon 26.12.2020 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Panowie, jaki schemat zastosować? jaka maksymalna temperatura? Jest ponad rok po wylaniu płyty Czy normalna procedura (ogrzewanie gazowe - rury wypełnione wodą), tj. wznoszenie temperatury co 5 stopni aż do 45-50 stopni na kilka dni, a potem schodzenie co 5 stopni będzie OK? Czy jest tu jakieś ryzyko dla płyty? 20 cm betonu, rury gdzieś na 18cm zatopione W instrukcji producenta ani słowa o tym Edytowane 26 Grudnia 2020 przez jebadeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid blasiak 26.12.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Ja tam nie widzę sensu wygrzewania płyty z zatopionymi rurkami. Ja w swojej instalacji podobnej nigdy nie nagrzałem płyty więcej niż do 24-26 stopni. Puszczam wodę około 30-32 stopnie. Jest gdzież temat na forum który opowiada o problemach przy nagrzewaniu płyty do zbyt dużych temperatur.Poza tym zawsze możesz się skontaktować z producentem, ja bym tego nie traktował jak wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 26.12.2020 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Ja tam nie widzę sensu wygrzewania płyty z zatopionymi rurkami. Ja w swojej instalacji podobnej nigdy nie nagrzałem płyty więcej niż do 24-26 stopni. Puszczam wodę około 30-32 stopnie. Jest gdzież temat na forum który opowiada o problemach przy nagrzewaniu płyty do zbyt dużych temperatur. Poza tym zawsze możesz się skontaktować z producentem, ja bym tego nie traktował jak wylewki Bardzo chętnie dowiem się o tych problemach - możesz streścić albo poratować linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 26.12.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) otwieram popcornten sam problem:mad:u mnie płyta była tak cholernie krzywa, że na połowie wylano posadzkę cementowąpozostałe mankamenty do równania przy kładzeniu płytekposadzki się wygrzewa , płyty chyba nieale ja mam to i to w efekcie na wierzchu Edytowane 26 Grudnia 2020 przez blitzkrieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arczi1980 27.12.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Jaka ekipa robila Ci płytę ? Bo cos kojarzę że jesteś ze śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts