Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wyizolować profile okien przy fundamencie.

pck

Recommended Posts

Cześć,

zamówiłem zrealizowanie ogrodu zimowego, zależy mi aby docelowo ogród ten był użyteczny też w ciągu zimy więc powinien być dobrze ocieplony, wyizolowany.

Aktualnie stoi cała konstrukcja jednak podczas deszczu do środka dostaje się woda. Oczywiście firma wykonawcza swoją pracę uznaje za zakończoną, a dalsze kwestie to kolejni budowlańcy. Zanim zacznę szukać kolejnej ekipy chciałbym się poradzić jakie macie pomysły propozycje aby dobrze uszczelnić i wykończyć przy profilach?

Załączam zdjęcia jak wygląda konstrukcja i jak się łączy profil z murkiem...

Będę wdzięczny za wszelkie dobre pomysły co dalej można zrobić! :)

Pzdr,

p.

IMG_5128.jpg

IMG_5127.jpg

IMG_5035.jpg

Powinieneś mieć tę konstrukcję postawioną na poszerzeniach systemowych, możliwe że węższych, tak aby móc zamontować parapety zewnętrzne.

Jak widać na załączonych zdjęciach, nawet na taką budowlę warto zlecić projekt budowlany.

A jak to naprawić?

Może uda się unieść konstrukcję i podłożyć parapety.

Można też przykręcić parapety z paskiem butylu jako uszczelnienie do istniejącej konstrukcji.

Może uda się unieść konstrukcję i podłożyć parapety.

Można też przykręcić parapety z paskiem butylu jako uszczelnienie do istniejącej konstrukcji.

Niestety, konstrukcji już nie da się unieść. :(

Czy proponujesz taśmę przykleić bezpośrednio na to co jest, czy może jeszcze jakiś uszczelniacz/silikon dać w przerwę między profilem na papą? Szukając różnych rozwiązań w sieci trafiłem na produkty tytan professional, czy to coś się nada może, aby na tym etapie wcisnąć jak wspomniałem wcześniej między profil a papę, a później/chwilę po aplikacji masy uszczelniającej przykleić na to taśmę butylową, jak wspomniałeś, a następnie może jakiś cienki styrodur i gres (na zewnątrz zamiast jakichkolwiek parapetów chcemy gres).