Ksosik 27.12.2020 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, zauważyłem ostatnio parę pęknięć na elewacji (tynk silikonowy) - w rogu okna, przy parapecie oraz przy skrzynkach od gazu. Co może być przyczyną i jak to usunąć/zamaskować? Jest może jakiś sposób/system, który by temu zaradził? Poniżej zamieszczam fotkę. Pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Ksosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 23.03.2021 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Ktoś, coś poradzi? Bo nie wiem, co z tym robić...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.03.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) Ze względu na występujące przy narożach otworów zwiększone naprężenia, strefy te należy wzmocnić dodatkowymi arkuszami siatki zbrojącej,czego zapewne nie zrobiono.Jeżeli masz trochę tego tynku to weź na róg gąbki trochę farby i na małym fragmencie spróbuj to zatrzeć,ale ślad pewnie zostanie - trudna sprawa do naprawy. Edytowane 23 Marca 2021 przez jnow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.03.2021 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 jest to po prostu najgorszy ze wszystkich mozliwych rodzajow montazu parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 24.03.2021 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Fighter1983, masz na myśli to, że u mnie jest po prostu do bani, że gorzej być nie może, czy że takie oprawianie parapetu jest najtrudniejsze? A Twoim zdaniem, przetarcie gąbką z farbą/tynkiem to dobry pomysł? Czy jest jeszcze coś, co można zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.03.2021 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 spekania sa spowodowane rozszeralnoscia termiczna parapetu - ta blacha po prostu pracuje rozszerzajac sie i kurczac. i ze wszystkich mozliwych opcji zamontowania parapetu - ta jest najgorsza po prostu. bo nawet nie bardzo jak jest to naprawic. to jedna ze slabych stron etics. montaz pomiedzy naroznikami otworu, parapetu ktory ma zdylatowane na tasmie rozpreznej i uszczelnionej poliuretanem - to jest rozwiazanie ktore eliminuje tego typu pekniecia. ale wyglada malo estetycznie. Natomiast taki montaz tez wyglada malo estetycznie a do tego pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 26.03.2021 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Dziękuję Panowie za rozjaśnienie tematu. Ma podejść do mnie gość, który robił elewacje, zobaczymy, co wymyśli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts