Robertk123 28.12.2020 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 WitamDom z poddaszem uzytkowym do tego nad nim poddasze nieuzytkowe z wlazem plyta osb ocieplona w srodku. Pare lat temu docieplalem sam szczyt poddasza nieuzytkowego. Dalem tylko 15 cm welny miedzy krokwie i zakonczylem folia. Czuje jak cieplo ucieka wyraznie w gore i roznica temperatur jest spora bo na poddaszu uzytkowym okolo 20c natomiast na strychu (poddasze nieuzytkowe) 8-10c Planuje teraz dolozyc 5 cm w poprzek. Kazdy radzi zeby tak zrobic w zwiazku z tym pytania: 1) rozumiem ze folie sciagnac jednak nie wiem czy uda mi sie ja odzyskac z tego wzgledu ze byla mocowana takerami do krokwi i moga byc dziury. Uzyc nowej?? 2) na czym najlepiej zrobic kontr laty do ulozenia welny w poprzek? Profile do regipsu ? Profile drewniane?? Z gory dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/259422-docieplenie-poddasza-nieuzytkowego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts