Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prześwitujące profile

Recommended Posts

Jest to piętro domu jednorodzinnego. Na wewnetrzych ścianach płyty k/g byly klejone na placki a na zewnętrzne byłby przykręcane profile aluminium a do nich k/g. Pomiędzy ściany zewnętrzne a płyty k/g jest wsadzona wata szklana. Nie wiem jak opisać tą technologie ale chyba inaczej nie da się tego opisać. Mieszkanie wykończone 5 lat a te profile zaczęły byc widoczne po ok. 2 czy 3 latach. Piętro jest normalnie ogrzewane bo mieszkamy od razu po remoncie. Dodam że część elewacji jest ocieplona a część nie ponieważ to piętro bylo unoszone wyżej i na części ocieplonej i nieocieplonej są widoczne profile. Nie wiem czemu nie mogę dodać zdjęcia. Edytowane przez artek096

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Jest to piętro domu jednorodzinnego. Na wewnetrzych ścianach płyty k/g byly klejone na placki a na zewnętrzne byłby przykręcane profile aluminium a do nich k/g. Pomiędzy ściany zewnętrzne a płyty k/g jest wsadzona wata szklana. Nie wiem jak opisać tą technologie ale chyba inaczej nie da się tego opisać. Mieszkanie wykończone 5 lat a te profile zaczęły byc widoczne po ok. 2 czy 3 latach. Piętro jest normalnie ogrzewane bo mieszkamy od razu po remoncie. Dodam że część elewacji jest ocieplona a część nie ponieważ to piętro bylo unoszone wyżej i na części ocieplonej i nieocieplonej są widoczne profile. Nie wiem czemu nie mogę dodać zdjęcia.

Z tego co piszesz wynika że masz zastosowaną przedsciankę na ścianach zewnętrznych. Pozostaje pytanie czy przedścianka odsunięta jest od istniejącej ściany zewnętrznej o 1-2cm oraz czy pod gk masz paroizolacje? Dodatkowo czy ściany zewnętrzne sa izolowane od zewnętrznej strony ?

• 2 weeks później...