artek096 28.12.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Witam I mam pytanko dlaczego prześwitują mi profile i.miejsca po wkrętach. Mam położone na zew.ściany profile i k/g a pomiędzy wełna szklana. Jest to piętro w domu jednorodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.12.2020 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Zbyt duża wilgotność w pomieszczeniach? brak ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 28.12.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Powiedz coś więcej o projekcie (materiały, technologie). Na jakim jesteś etapie? Jaka wilgotność i temperatura w pomieszczeniu? Prześwitują wszędzie? Wrzuć zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek096 29.12.2020 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Jest to piętro domu jednorodzinnego. Na wewnetrzych ścianach płyty k/g byly klejone na placki a na zewnętrzne byłby przykręcane profile aluminium a do nich k/g. Pomiędzy ściany zewnętrzne a płyty k/g jest wsadzona wata szklana. Nie wiem jak opisać tą technologie ale chyba inaczej nie da się tego opisać. Mieszkanie wykończone 5 lat a te profile zaczęły byc widoczne po ok. 2 czy 3 latach. Piętro jest normalnie ogrzewane bo mieszkamy od razu po remoncie. Dodam że część elewacji jest ocieplona a część nie ponieważ to piętro bylo unoszone wyżej i na części ocieplonej i nieocieplonej są widoczne profile. Nie wiem czemu nie mogę dodać zdjęcia. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez artek096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek096 07.01.2021 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Spotkał się ktoś z podobnym problemem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 09.02.2021 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Jest to piętro domu jednorodzinnego. Na wewnetrzych ścianach płyty k/g byly klejone na placki a na zewnętrzne byłby przykręcane profile aluminium a do nich k/g. Pomiędzy ściany zewnętrzne a płyty k/g jest wsadzona wata szklana. Nie wiem jak opisać tą technologie ale chyba inaczej nie da się tego opisać. Mieszkanie wykończone 5 lat a te profile zaczęły byc widoczne po ok. 2 czy 3 latach. Piętro jest normalnie ogrzewane bo mieszkamy od razu po remoncie. Dodam że część elewacji jest ocieplona a część nie ponieważ to piętro bylo unoszone wyżej i na części ocieplonej i nieocieplonej są widoczne profile. Nie wiem czemu nie mogę dodać zdjęcia. Z tego co piszesz wynika że masz zastosowaną przedsciankę na ścianach zewnętrznych. Pozostaje pytanie czy przedścianka odsunięta jest od istniejącej ściany zewnętrznej o 1-2cm oraz czy pod gk masz paroizolacje? Dodatkowo czy ściany zewnętrzne sa izolowane od zewnętrznej strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 18.02.2021 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Masz płyty g-k na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts