gkraszewski 29.12.2020 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Witam. Moje pytanie dotyczy ścian pomalowanych farbą lateksową (beckers vaggfarg). Niestety z braku czasu pokusiłem się poprosić o pomoc w malowaniu pokoju osobę z mojej najbliższej rodziny, która nie ma za grosz cierpliwości Efekt jego działań jest taki, że ściana jest pokryta różną fakturą od wałka malarskiego, zachlapaniami i śladami po oderwaniu poprzedniej (mokrej jeszcze) warstwy farby przez wałek. Ściana była wcześniej gładzona (Megaron Śmig) i niechciałbym jej ponownie gładzić. Gładź ma 7 lat, warstwa farby około 2 lat. Czy można to zeszlifować szlifierką do gładzi a jak tak to jakim papierem najlepiej. Planuję kupić szlifierkę do gładzi DED 7764 (jeśli to ma jakieś znaczenie). Boję się, że zeszlifowana farba będzie szybko zapychać pory papieru ściernego. Ponowne malowanie będzie znów farbą Beckers lub Flugger. Pozdrawiam Grzesiek. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez gkraszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 30.12.2020 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Jak stara farba złazi za wałkiem to i tak wcześniej czy później trzeba będzie skrobać. Jak chcesz opóźnić skrobanie to przetrzyj na sucho siatką i maluj PĘDZLEM.Jak nie masz wprawy to szlifierką tylko szkód narobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts