marcin199 30.12.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Powitać. Z racji tego iż przód domu będę miał od strony południowej nie mam możliwości montażu pv na dachu. Tzn. mozliwisc będę miał jednak wg mojego gustu będzie ona szpeciła mi dach pokryty dachówka. Proszę bez zbędnych komentarzy - o gustach się nie dyskutuje.Ale do rzeczy. Chcę przeznaczyć kawałek gruntu na pv o mocy około 7-8 KWP. A teraz do sedna. Plus minus ile m2 działki pozwoli na budowę takiej instalacji? Będzie ona w tylnej części działki, skierowana na stronę Południowa. Mam zamiar zrobić to ze smakiem, czysto itd. Pod panelami na stelażu będzie oczywiście agrotkanina lub folia i wysypane kamienie, całość odgrodzona płotem panelowym aby nikt tam się nie kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin199 30.12.2020 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 W zależności od mocy pojedynczego panela, to będzie jakieś 50+/- 5 m2. Dziękuję. Lepiej zrobić całość na jednym wyższym stelażu czy np na 2 niższych w odstępie który pozwoli na swobodne przyjmowanie promieni przez cały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts