sawka 23.08.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 http://www.murator.com.pl/domy_forum/szymanski250.gif Dom stoi w Grodzisku Mazowieckim. Sam budynek może nie jest zbyt okazały (chciałem uwypuklić kolektory słoneczne). Powierzchnia ok 140 m2. Dom jest ogrzewany pompą ciepła (instalacja wykonana wlasnoręcznie), kolektory (5 paneli, ok 9 m2) grzeją c.w.u. w okresie letnim, a w zimowym czasem podgrzewają. Dom zbudowany z bloczków fortis (wsp. przenikania ciepła k=0,2). Moc grzewcza obliczeniowa 10kW, pompa ciepła ma 8-11 kW (zależy od temperatury), dodatkowo wspomaganie grzałką 4,2 kW. Projekt: Agrobisp WB3300 z lekkimi przeróbkami.Mieszkam juz od roku. Została mi do zrobienia instalacja wentylacyjna z gruntowym wymiennikiem ciepła, ale to już w przyszłym roku. Piotr Szymański [ Ta Wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2002-08-23 11:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 23.08.2002 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Witaj Sąsiedzie z Grodziska! Jak widzę Grodzisk tez mógłby stworzyć na Forum silną podgrupę! Gratuluję domku!Alicja [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2002-08-23 15:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 24.08.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2002 I ja pozdrawiam po sąsiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 26.08.2002 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 I ja się dołączam do pozdrowień. Czy to przypadkiem nie stoi przy Szczęsnej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 26.08.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Oczywiście że przy Szczęsnej . W sumie w Grodzisku widziałem jeszcze jeden dom z kolektorami ( w opypach ) i tam jest osiem paneli , ja mam tylko pięć , ale nie mam z tego powodu kompleksów przynajmniej nie muszę grzać piwnicy tymi kolektorami z nadmiaru ciepła .Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 26.08.2002 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Ja mieszkam przy Wileńskiej. W sumie mamy do siebie ze 400 m.Aż tu się musielismy spotkać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 27.08.2002 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 On 2002-08-26 15:52, EM wrote: Ja mieszkam przy Wileńskiej. W sumie mamy do siebie ze 400 m. Aż tu się musielismy spotkać?! Reczywiście ciekawy zbieg okoliczności , ale przy wileńskiej jest już kilka domów , możesz podać bardziej szczegółowo który, a przy okazji , większość domów przy wileńskiej ma tabliczki obiekt chroniony , czy do tej ochrony zobligował cię jakiś dziwny zbieg okoliczności ( włamanie , podczas którego nic nie zginęło , i oferta firmy ochroniarskiej na podwórku )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 27.08.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 To ten co nie ma tej tabliczki. Między "Domem na 102" i drewniaczkiem Misoni. Co do ochrony: trwa psychoza ale sąsiedzi powoli sie z niej leczą tym bardziej, ze te mafie ochroniarskie chcą 180 zł miesięcznie. Jakby były patrole to OK ale oni co najwyżej podjeżdżają jak pies przez pomyłke uruchomi alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 27.08.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Sąsiedzi, Nie zapominajcie, że w Grodzisku jest też ulica Warmińska! O.K.?Trzeba by jakiś zlocik zorganizować, albo objazd po chałupkach! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 27.08.2002 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Ja też pozdrawiam po sąsiedzku, lecz nie z samego Grodziska, a trochę dalej w stronę katowickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 24.09.2002 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 Piotrze, ładny domek i już mieszkasz...Daj namiar na bloczki fortis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 25.09.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Bloczki fortis kupowałem na chełmżyńskiej w warszawie , taki barak za ciepłownią. ale uważaj jeśli nie masz czym ciąć tych bloczków to zrezygnuj, moi fachowcy cięli przy pomocy dużej stacjonarnej piły gdzie zamiast tarczy stalowej z zębami była duża tarcza od szlifierki kątowej ( czarna elektrokorundowa ) , dodatkowo piła miała wózek dla równego prowadzenia , bo bloczek trzeba było ciąć na dwa razy z dwóch stron, a ile się przy tym kurzyło.piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszek 26.09.2002 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Ladny domek!Pozdrowienia z Błonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.10.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Więcej o domu Piotra będzie można przeczytać w numerze 12 "Muratora". W artykule także o doświadczeniach innych użytkowników pompy ciepła. Zapraszamy do lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 10.10.2002 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Wspaniale !!! Dziękuję Redakcjo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2002 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 W którym miejscu PANTHER,ja przed Józefiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka 31.10.2002 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Hej Grodziszczanie (kurczaki, sama to wymyśliłam, nie wiem, jak Was nazywać) ) Rozważam właśnie, w którym kierunku od Warszawy udać się w poszukiwaniu ziemi. Czy możecie mi powiedzieć, jak długo jedzie się do W-wy (szczególnie interesuje mnie Ursynów) z miejscowości: Owczarnia, Grodzisk, Podkowa Leśna, Opypy, Jaktorów? Sorry za wymagania, ale nie wiem, gdzie się tego dowiedzieć. Pomóżcie! Mordka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 31.10.2002 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Jeśli już to wybierz taką miejscowość która podlega pod gminę grodzisk ,broń boże milanówek , brwinów czy podkowa leśna , tam załatwienie czegokolwiek będzie trwało latami , no chyba że zrobi to zaprzyjaźniony z gminą architekt.Do grodziska należą kady , opypy , książenice ( jadąc katowicką skręcasz w prawo na grodzisk w miejscowości siestrzeń , jak już skręcisz to rozglądaj się za działkami )Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ena 04.11.2002 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 mordka.. mieszkam w Grodzisku od 01.2002, wczesniej mieszkalam na Ursynowie. Dojazd bez korkow to 40 min.(przez Jerozolimskie, Lopuszanska) W korkach do Ursusa jade 30 min. Rozwiazaniem jest jeszcze skrot : Gierkowka, Magdalenka wtedy powinienes zmiescic sie w 45 min.Mowie o transporcie samochodowym. Komunikacja: najlepsze wyjscie WKD (55min) lub pociag(34min)i metro (20 min).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 06.11.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 jeśli chodzi o czas dojazdu to moim absolutnym rekordem z okolic osiedla Szczęsna do galerii mokotów ( odległość 35km ) był przejazd w ciągu 26 minut ( samochód z silnikiem 58 kM ) ale nie zalecam tego przykładu jako wzór do naśladowania .Choć żadnego mandatu wtedy nie zapłaciłem . normalnie rano w kierunku warszawy jedzie się 35-45 minut , z powrotem ok 10 minut dłużej.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts