narciarz_2 02.01.2021 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Cześć, Do tej pory nastawiałem się, że jako ogrzewanie podłogowe (panel ewentualnie deska) użyję mat/folii grzewczych (zarówno na parterze jak i na poddaszu gdzie ma być sypialnia) wspierajac się PV. Ostatnio doszly mnie słuchy, że jest szansa na gaz w wiosce za ok 2-3 lata. Przyszło mi do głowy aby już teraz na etapie budowy zainwestować i w wylewce utopić instalację wodną. Gdy faktycznie pojawi się gaz a PV będzie mniej opłacalne to wtedy założe piec gazowy i nie będę musiał pruć wylewek. Co o tym sądzicie? Czy warto teraz ponieść wiekszy koszt instalacji. Mówimy w sumie o powierzchni użytkowej ok 130m pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JasonOgg 03.01.2021 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 szczerze w takiej sytuacji zamiast foli dałbym bufor z grzałką+podłogówka wodna.https://forum.muratordom.pl/showthread.php?222406-II-taryfa-i-zbiornik-akumulacyjny&highlight=bufor+grza%C5%82kaPo podłączeniu gazu wpinasz piec i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 04.01.2021 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć, Do tej pory nastawiałem się, że jako ogrzewanie podłogowe (panel ewentualnie deska) użyję mat/folii grzewczych (zarówno na parterze jak i na poddaszu gdzie ma być sypialnia) wspierajac się PV. Ostatnio doszly mnie słuchy, że jest szansa na gaz w wiosce za ok 2-3 lata. Przyszło mi do głowy aby już teraz na etapie budowy zainwestować i w wylewce utopić instalację wodną. Gdy faktycznie pojawi się gaz a PV będzie mniej opłacalne to wtedy założe piec gazowy i nie będę musiał pruć wylewek. Co o tym sądzicie? Czy warto teraz ponieść wiekszy koszt instalacji. Mówimy w sumie o powierzchni użytkowej ok 130m pozdrawiam Instalacja wodna jest daje Ci uniwersalność, we własnym zakresie położona kosztuje "grosze". W łazience na pewno dałbym kabel i rurę w podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts