heteranthera 03.01.2021 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Hej, Mam kilka obwodów z różnymi lampami i chciałbym je ściemniać jakiś systemem z którym nie ma problemów z kompatybilnością (np ściemniacz i zasilacz ściemnialny niekompatybilne i powstają migotania itp). Przykładowa lampa, która mnie interesuje to https://www.aqform.com/pl/oprawy-wpuszczane,SQUARES-111x1-trimless-wpuszczany,31811Piszą, że Ściemnianie w opcji: Phase-Control. Ale będą też inne lampy i taśmy LED. Chciałbym mieć ładnego pilota z kilkoma strefami i sobie przyciskiem albo dotykowo ściemniać dany obwód. Lampy będą na 12V, a więc urządzenie ściemniające musi być chyba za zasilaczem a przed lampą. Jakie znane na rynku rozwiązania proponujecie ? Takie aby nie było problemów z kompatybilnością i z częściami zamiennymi. Znalazłem coś takiego: AQsmart, w sumie pilotem mógłby być telefon.. Czy to jest dobre rozwiązanie ? hmmm.. strasznie mało jest lamp, które to wspiera. Czyli może coś bardziej standardowego bym potrzebował.. Jeden pilot kilka stref i aby działał z taśmami ledowymi i tą lampą wyżej z linka. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez heteranthera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.01.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Do Phase-Control najłatwiej chyba będzie znaleźć ściemniacz. Z kolei niekoniecznie musisz się sugerować tym co jest na stronie, bo w aqform mogą Ci zrobić innym system ściemniania w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts