agresst123 03.01.2021 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Witam ,Zabieram się do wykonania izolacji poddasza użytkowego i mam kilka pytań: - jaki materiał jest aktualnie najlepszy do ocieplenia poddasza. - czy ocieplenie jedynie między krokwiami jest błędne - czy wełna występuje w grubościach 16-18 cm - czy konieczna jest przerwa między wełna a membrana dachowa. - jak ocieplić okna dachowe , które jest między krokwiami ? - czy położenie 15 cm między krokwie i 2 cm na całości ma jakikolwiek sens ? - jeżeli nad poddaszem użytkowym znajduje się pomieszczenie ( strych ) to należy ocieplić od murłaty do płatwi kalenicowej i również sufit poddasza lub jak kto woli podłogę tego strychu ? I ostatnie pytanie czy wykonali byście izolację wełna 15 między krokwie oraz 10 na kosztem powierzchni poddasza użytkowego z dość niska ściana kolankowa ? Wiem że na cześć pytań odpowiedzi są na forum ale świat idzie do przodu i niektóre tematu są nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agresst123 12.01.2021 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie ma chętnych więc odpowiem sobie sam - jaki materiał jest aktualnie najlepszy do ocieplenia poddasza. Tutaj cały czas mam wątpliwości ale postawiłem na Super Mate od Isovera - czy ocieplenie jedynie między krokwiami jest błędne Tak.Ocieplenie tylko między krokwie to błąd - czy wełna występuje w grubościach 16-18 cm Super maty nie spotkałem w takim wymiarze - czy konieczna jest przerwa między wełna a membrana dachowa. Wydaje mi się że jest konieczna - jak ocieplić okna dachowe , które jest między krokwiami ? Czy to będzie dobre? - czy położenie 15 cm między krokwie i 2 cm na całości ma jakikolwiek sens ? Planuje 15 cm między krokwie i 10 cm na - jeżeli nad poddaszem użytkowym znajduje się pomieszczenie ( strych ) to należy ocieplić od murłaty do płatwi kalenicowej i również sufit poddasza lub jak kto woli podłogę tego strychu ? Czy to jest poprawne? Jaki współczynnik U dla takiego dachu przy 10 cm na krokwie? Ocieplana powierzchnia dachu to 80 m2 powierzchnia krokwi 5,6 m2 I ostatnie pytanie czy wykonali byście izolację wełna 15 między krokwie oraz 10 na kosztem powierzchni poddasza użytkowego z dość niska ściana kolankowa ? Wiem że na cześć pytań odpowiedzi są na forum ale świat idzie do przodu i niektóre tematu są nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziele1985 15.01.2021 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Ja mam krokwie 18 i 20 cm więc dałem wełnę 18 cm climowool lambda 33 i dotyka do membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts