w_dlugi 03.12.2004 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Oczywiście że mogę tak zrobić. Jest do zatkania jeszcze jedna niesczelność - przy szybie - ale to spowoduje utrate jednej z zalet tego wkladu - czyszczenia szyby. Zrobiłem tak, ale po dwóch dniach przez szybę nie było nic widać. Wkład, jak wynika z dokumentacji, ma określone podciśnienie komina przy którym prawidlowo funkcjonuje. Problem w tym ze takie podciśnienie uzyskuje się już przy dwa razy mniejszej długości roboczej komina niż u mnie. Uszczelnienie rozszczelnienia dla czyszczenia szyby powoduje, że udaje się zapanować nad spalaniem, ale powietrze po prostu gwiżdże przeciskając się przez każdą nieszczelność choćby przy popielniku. W moim przypadku najbardziej logicznym rozwiązaniem jest ograniczenie podciśnienia w kominie, a nie blokowanie doplywu powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.12.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanu 03.12.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 RS.Daj jakiegoś linka na tego moderatora.Osłabić ciąg kominowy można otwierając drzwiczki wyczystne w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekv 03.12.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 to może zainstalujesz moderator ciągu, mam takie coś w domu, ale jeszcze go nie zainstalowałem Czy ktoś ma zamontowane takie ustrojstwo? Jeśli tak to podzielcie się uwagami na temat jego funkcjonowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.12.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekv 06.12.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Dzięki, a może jest ktoś kto ma zamontowany taki moderator i podzieli się swoimi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.12.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Widziałem jeszcze kominy ze strażakami i bez te bez były nieco okopcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 06.12.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Chej wolnego koledzy praktycy palę już drugi sezon i posiadam takowy muszę wam powiedzieć że jest inne palene z tym ustrojstwem na kominie ale koniecznie trzeba o to dbać aby nie dopuścic do sytuacji jak napisane, jeśli masz na łożyskach ślizgowych to należy to przesmarować przynajmniej 2x w roku jesli na tocznych (to żle) to sprawdż czy poprawnie działają i spróbuj palić bez tego i z tym i powiedz czy widzisz różnicę. To jest wygoda nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_dlugi 07.12.2004 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Czy jest ktoś kto korzysta już z takiego moderatora, czy możliwe jest jego zainstalowanie w piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts