kulfi82 06.01.2021 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 ja bym jeszcze zapytał, czy był przegląd kominiarski celem sprawdzenia szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 07.01.2021 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Ciekawi mnie jeszcze jaki jest poziom pyłów PM10 i PM2,5. Czy czasem nie produkuje sobie "smogu" w domu. Sam fakt pojawiania się osadów może być tego dowodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.01.2021 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Ciekawi mnie jeszcze jaki jest poziom pyłów PM10 i PM2,5. Czy czasem nie produkuje sobie "smogu" w domu. Sam fakt pojawiania się osadów może być tego dowodem.A co w tym ciekawego? Na pewno umrzesz w męczarniach jak wszyscy którzy lubią ognisko i grila Do tego jeśli wędzisz drewno, w dodatku niedosuszone, to masz jeszcze w salonie benzo(a)piren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 07.01.2021 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) A co w tym ciekawego? Na pewno umrzesz w męczarniach jak wszyscy którzy lubią ognisko i grila Do tego jeśli wędzisz drewno, w dodatku niedosuszone, to masz jeszcze w salonie benzo(a)piren eniu ja pisałem o autorze wątku, no ale trochę źle mi wyszło w treści . Bronię się przed PMami, W WM zastosowałem odpowiednie filtry i nawiewam do domu 0% PMów. chociaż na zewnątrz normy przekraczają czasem 1000% (nie pomyliłem zer). Mam duży filtr węglowy, który mam nadzieję łyka jeszcze inne świństewka, którymi raczy mnie otoczenie. Przynajmniej w domu chcę mieć w miarę czyste powietrze. Kominek pewnie potrafi czasami dobrze nasmrodzić, no ale dla klimatu "domowego ogniska" ludzie potrafią poświęcić swoje zdrowie. Kominka nie mam, komin mam a palę gazem. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Stermaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.01.2021 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 eniu ja pisałem o autorze wątku, no ale trochę źle mi wyszło w treści . Bronię się przed PMami, W WM zastosowałem odpowiednie filtry i nawiewam do domu 0% PMów. chociaż na zewnątrz normy przekraczają czasem 1000% (nie pomyliłem zer). Mam duży filtr węglowy, który mam nadzieję łyka jeszcze inne świństewka, którymi raczy mnie otoczenie. Przynajmniej w domu chcę mieć w miarę czyste powietrze. Kominek pewnie potrafi czasami dobrze nasmrodzić, no ale dla klimatu "domowego ogniska" ludzie potrafią poświęcić swoje zdrowie. Kominka nie mam, komin mam a palę gazem.No to nie sprawdziłem autora wątku Na Podkarpaciu powstała uchwała o prawidłowym spalaniu. Próbowano ją wdrożyć w Wielkopolsce, w dwóch miastach. Uwalona na poziomie województwa. Nawet nie spróbowano jak by to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts