dawid.069 04.01.2021 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Witam, przymierzam się powoli do wymiany kotła na ekogroszek z podajnikiem. Do ogrzania mam ok. 200m. dach płaski, dom ocieplony. Jestem z Ostrowa Wielkopolskiego i zastanawiam się jaką firmę z kotłem wybrać? W Ostrowie jest kilku dobrych producentów, ale też mnóstwo w Pleszewie, kiedyś te z Pleszewa podobno były najlepsze. Możecie polecić jaką firmę wybrać? Przeglądam oferty firm i jestem coraz "głupszy" w tym wszystkim. Może ktoś opowie o swoich przeżyciach, na co zwracać uwagę, albo najlpeiej jak już wspominałem poda jakąś firmę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 04.01.2021 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 kiedyś te z Pleszewa podobno były najlepsze Bez przesady. na co zwracać uwagę Kocioł na paliwo stałe (węgiel) powinien posiadać: 1. prostą i wydajną konstrukcję 2. jak najmniej elektroniki 3. dostęp do paliwa testowego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 04.01.2021 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Kiedyś w Pleszewie produkowali najbardziej kopcące kopciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 05.01.2021 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Witam, przymierzam się powoli do wymiany kotła na ekogroszek z podajnikiem. Do ogrzania mam ok. 200m. dach płaski, dom ocieplony. Jestem z Ostrowa Wielkopolskiego i zastanawiam się jaką firmę z kotłem wybrać? W Ostrowie jest kilku dobrych producentów, ale też mnóstwo w Pleszewie, kiedyś te z Pleszewa podobno były najlepsze. Możecie polecić jaką firmę wybrać? Przeglądam oferty firm i jestem coraz "głupszy" w tym wszystkim. Może ktoś opowie o swoich przeżyciach, na co zwracać uwagę, albo najlpeiej jak już wspominałem poda jakąś firmę. Pozdrawiam. Kotła Klaster-5 z obrotowym palnikiem Ardeo chętnie kupują. Koronka palnika obraca się delikatnie w lewo i prawo, co pozwala na lepsze wypalanie paliwa. Wygodny w czyszczeniu. Masz bliziutko do producenta, jak by co... Zakład znajduje się przed końcem obwodnicy w kierunku Poznania... po lewej stronie. Mają też inne kotły, trzeba obejrzeć i dokonać wyboru https://sekom-pleszew.com.pl/kotly-skam-p/#1462102994499-4a71a72f-008f Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 06.01.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Alessandro – jak to fajnie tu na FM-ie spotkać kogoś na zdaniu którego polegać można – z tych też względów chcę poznać twe opinie na tematy takie – co preferujesz w kotłach podajnikowych na groch : 1.)Palnik – retortowy czy rurowy ? 2.)Ślimak w podajniku – żeliwny czy ze stali ? 3.)Wymiennik – płytowy / poziomy czy pionowy lub może jakiś mieszany z płomieniówkami i opłomenkami ? 4.)Ile mocy po nadto co producent na kotle podaje – można z takiego kotła wytargać – oczywiście w racjonalnych granicach. 5.)Te do rozpalania automatycznego bajery faktycznie sens mają jakiś ? 6.)Jeśli o sterowanie idzie – co sądzisz o tym : Analizator Brager BCA 02 materiał roboczy cz.1 – masz coś takiego u siebie a jeśli tak, to jak ci się to sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.01.2021 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Nie lepiej skampa czy dragona z palnikiem poziomymtzw rurowym technix na ekogroszek i pellet oraz zapalarką obydwóch paliw ? koszt ok 8,5 patyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 06.01.2021 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 witam , kotła co prawda nieznam ale znam Sekom ,porządna firma ,sam uzytkuje ich kocioł od 15 lat i jest w dobrym stanie , niestety czas się powoli przestawić na pelet, więc w tym roku kupuję kocioł na pelet i chyba to jednak będzie też Sekom , do 200 m2 moim zdaniem to 15 bedzie max potrzebna , ale lepiej się spytać u nich ,na 100% dobrze doradzą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 14.01.2021 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Ja to bym omijał te wszystkie pleszewskie wynalazki szerokim łukiem Oni się specjalizują w produkcji kopciuchów a nie kotłów :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts