Izaj 05.01.2021 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 WitamProszę o pomoc, jestem posiadaczką działki z fundamentami, które stoją nieruszone od 2012 roku. Widać pęknięcia na ścianach fundamentowych. Ławy wylane były z betonu z gruszki, na to postawione ściany fundamentowe z bloczków. Chciałabym aby jakiś ekspert to obejrzał doradził, zburzyć czy naprawiać? Tylko nie bardzo wiem do kogo się zwrócić, szukać kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 05.01.2021 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Fundamenty to najważniejsza część domu. Nie jest też nie wiadomo jak droga, a nawet tania w stosunku do całości budowy. Bez zastanowienia bym na Twoim miejscu je wyburzył i zrobił nowe, zgodnie ze sztuką. Bez ograniczania w projekcie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.01.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 W zasadzie każdy inżynier budownictwa powinien potrafić ocenić stan fundamentów. Czy warto walczyć o stare fundamenty? Nie jestem przekonany chyba że projekt w sensie pomieszczeń idealnie odpowiada potrzebom w każdym innym przypadku jak poprzednik doradzam wyburzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 05.01.2021 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Ile tych pęknięć, w jakich miejscach? W jakich warunkach to stało? Może wystarczy rozebrać jedynie fragmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izaj 07.01.2021 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Ile tych pęknięć, w jakich miejscach? W jakich warunkach to stało? Może wystarczy rozebrać jedynie fragmenty. Pęknięcia są trzy, na trzech równoległych ścianach. Wszystkie na podobnej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts