Drix 05.01.2021 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Witam dobudowałem dobudowkę do istniejącego domu, dach w domu mam stropodach, a dobudówki z drewna osb krokwie itd. Do krokwi mam przykręcone płytę osb i zrobiłem 3 cm wentylacje z membrany paroprzepuszczalna, ale zerknąłem i między płyta osb a membrana jest wilgoć na płytach osb. Co zrobić ? Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Drix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.01.2021 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ty nie zrobiłeś wentylacji tylko próbowałeś wykonać szczelinę wentylacyjną. Aby wentylacja była skuteczna potrzeby jest wlot powietrza, drożna szczelina wentylacyjna i wylot powietrza. U Ciebie nie wylotu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drix 24.01.2021 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Ciężko zrobić wylot skoro dach jest jedno spadowy i dach jest połączony z istniejąca ściana głównego budynku. Jedynie gdzie są wyloty to na bocznych ścianach dobudówki . Ma ktoś jakaś koncepcje na to ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 25.01.2021 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.01.2021 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Przy ścianie jest pewnie obróbka. Zdejmnij ją i nawierć otwory w każdym polu między krokwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts