Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry,

chciałbym poznać opinię co zastosować przy wymiany eternitu na blachodachówkę modułową.

Dom piętrowy ,konstrukcja więźby dachowej metalowa, krokiew 2x T, dach dwuspadowy, kąt nachylenia 24 i 40 stopni. Poddasze nieużytkowe. Ocieplenie wełna mineralna( 10cm+15cm) ułożona na skosach i suficie piętra.

1. Płyta osb czy membrana?

2 Jeśli płyta osb to czym pokryta pod blachodachówkę, papa ?

https://forum.murator.pl/topic/259608-wymiana-eternitu-na-blachodach%C3%B3wk%C4%99-modu%C5%82ow%C4%85/

Płyta OSB grubość 12 mm i papa podkładowa termozgrzewalna modyfikowana SBS. Należy zapewnić poprawną wentylację dachu. Pozdrawiam.
  • 3 weeks później...
Dzień dobry,

chciałbym poznać opinię co zastosować przy wymiany eternitu na blachodachówkę modułową.

Dom piętrowy ,konstrukcja więźby dachowej metalowa, krokiew 2x T, dach dwuspadowy, kąt nachylenia 24 i 40 stopni. Poddasze nieużytkowe. Ocieplenie wełna mineralna( 10cm+15cm) ułożona na skosach i suficie piętra.

1. Płyta osb czy membrana?

2 Jeśli płyta osb to czym pokryta pod blachodachówkę, papa ?

Hej, odpowiedzi na pytania Ci nie udzielę, bo moja wiedza w tym temacie jest zbyt mała, ale chciałbym zapytać przy okazji – na jakie blachodachówki się zdecydowałeś? Też będę wymieniał eternit za niedługo i się zastanawiam… Znajomi polecili mi Regamet i muszę przyznać, że tą opcję rozważam najpoważniej, ale wolę zasięgnąć jeszcze opinii w innych miejscach. Znajomi mają ich blachodachówkę już od kilku dobrych lat i jak na razie nie mieli żadnych problemów. Dach mają ocieplany i dobrze odizowlowany akustycznie przy okazji, a na tym też mi zależy, ale to chyba już kwestia niezależna od tego, jakiej blachodachówki użyję. Pozdrawiam i powodzenia :)!