Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z ogrodzeniem - ponad 300 metrów

Najlepsze ogrodzenie od fronu w moim przypadku to:  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsze ogrodzenie od fronu w moim przypadku to:

• Panelowe
      0
    • Palisada
      0
    • Panelowe z bramą i furtką (palisada)

Recommended Posts

Witam Was wszystkich! :)

Z racji że jest to mój pierwszy post (a na pewno nie ostatni) chciałbym się z Wami przywitać :)

Mam na imię Przemek i jestem młodym początkującym inwestorem w swoje "M"

W ciągu najbliższego roku chciałbym postawić ogrodzenie, aktualne ma już za sobą troszkę lat - problem jest w tym że chciałbym mieć ładne ogrodzenie od frontu ale nie tak dużym kosztem. Na zdjęciach widać dwie części - pierwsza część wynosi około 70 metrów od ulicy od frontu i tą część chciałbym ogrodzić w tym roku a za kilka lat kiedy dom zostanie rozbudowany albo też istnieje duża szansa na postawienie od zera nowego domu to na sam koniec budowy będę chciał pociągnąć dalej ogrodzenie o 58 metrów. Łącznie wyjdzie około 140 metrów ogrodzenia tylko od ulicy, na bocznych ścianach i z tyłu jedynie jakie mogę postawić to tylko panelowe, z racji ograniczenia kosztów.

Nad przodem myślałem żeby zrobić też panelowe ogrodzenie, brama z palisady ładniejsza z furtką i 4 słupki z pustaków (coś mniej więcej na wzór betonu architektonicznego) Wydaje mi się że mogłoby coś takiego być, jeśli ktoś tak zrobił czy mógłby podzielić się i wymienić doświadczeniami czy ceną za 1m wraz z montażem będę ogromnie wdzięczny!

Jeśli jesteście ciekawi dlaczego tak dużą pow. chcę ogrodzić to dlatego że aktualny miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego umożliwia mi tylko rozbudowę domu w jedną str. o kilka metrów ok 9 a w drugą jest większe pole do popisu (tam mogę postawić drugi dom) tylko jest to też trudny temat do zgryzienia ponieważ po tej drugiej stronie tam gdzie są linie niebieskie namalowane jest duży spadek, i trzeba albo od razu fundamenty stawiać albo nawieźć bardzo dużą ilość ziemi wcześniej wycinając drzewa) ale to jest już odrębny temat, który zapewne założę niebawem :)

Za wszelkie sugestie, pomoc ew. firmy na terenie woj. Łódzkiego będę wdzięczny :)

Ps. Na mapie jest naniesiona druga warstwa planu zagospodarowania przestrzennego.

a9f7c92d7596.png

Link do mapy:

https://zapodaj.net/b35119e5684ca.png.html

e2543f6a77fc.jpg

Dot. ankiety:

Opcja I

b6bb5e5428aa.jpg

Opcja II:

9294999c6ebb.jpg

Opcja III:

998ef6fe71db.jpg

sdfghj.jpg

Edytowane przez Przemek01234
Dołączenie zdjęć

Jeśli szukasz ekonomicznego rozwiązania warto pomyśleć nad ogrodzeniem panelowym na front działki - ciekawy wzór mają panele Zenturo, a boki i tył działki ogrodzić siatką, ale wykonaną z dobrych materiałów i zabezpieczoną przed korozją. Dla mnie dobrze się wtedy sprawdzi Pantanet Family.

Do postawienia ogrodzenia zdecydowanie polecam zatrudnić specjalistów. Polecam poszukać dystrybutorów Betafence w woj. Łódzkim https://www.ogradzamy.pl/kontakt/.

• 3 weeks później...