fotohobby 09.01.2021 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Ja rozumiem jednak skorzystanie ze strony informacyjnej OSD i sprawdzenie aktualne ceny prądu nie wymaga szczególnej wiedzy i umiejętności stąd moje zdziwienie. Więc trzeba było odesłać go na stronę OSD, a nie pisać o jego doświadczenia z G12 i prowokacji. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.01.2021 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Ostrzegamy, takie mentorskie wpisy nie mają racji bytu na forum. Tu każdy ma prawo zadać pytanie. Korzystając z tego że" każdy ma prawo zadać pytanie" Pytam co jest niewłaściwego w byciu mentorem? Według mnie jest to pozytywna cecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.01.2021 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Więc trzeba było odesłać go na stronę OSD, a nie pisać o jego doświadczenia z G12 i prowokacji. Wiesz czasem pytania są tak oczywiste że mam wrażenie że moze to celowo ktoś sobie robi głupie żarty i kpi z forum i na przykład mnie a to mnie po prostu obraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 09.01.2021 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Ciebie obrażą, ale jak Ty obrażasz innych to jest już git. Chłopie, opanuj swoje emocje i nie uważaj się tu za szeryfa albo za wróżbitę forumowego że wiesz że ktoś robi coś celowo, a po drugie nie zauważyłem aby ktoś Ci odpisywał na twoje słowa więc jesteś jakiś nie teges (czyżby masochista ) że czytając odpowiedzi nie zwrócone do ciebie uważasz że cię obrażają I @ fotohobby dobrze napisał, jeżeli pytanie jest oczywiste dla Ciebie to dlaczego nie odpiszesz merytorycznie tylko gwiazdorzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 09.01.2021 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Na to pytanie nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi.Ja pierdzielę – no jakiż w tym jest problem by każdy napisało o swoim ( gdzie jak zmam realia życia w państwie polskiego prawa ) zawsze będzie wspólnym mianownikiem to, iż syf robią nam w mózgach a my jako debile czy acz raczej cwele przystajemy na to, bo że niby co – jako obywatele państwa polskiego możemy poradzić temu. Wszak obywatel konstytutą ma prawa zagwarantowane – więc co – płać albo zdychaj - ot to jest to prawo zagwarantowane przez tą konstytutę. Z tych też względów, że bo niby mam prawem zagwarantowanym ( redakcja ) - się po raz wtóry pytam : ... ile kosztuje 1 kW/h gdy licznik jest jednotaryfowy a ile kosztuje 1 kW/h w I-szej i II-giej taryfie G12. ... Tak na marginesie – ja wiem jak to wygląda u mnie – ale skąd mi wiedzieć jak to wygląda u was czy u innych, bo wszak konstytuta gwarantuje wszystkim obywatelem swoim to samo !!! Te, że bo niby „ OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...FORUMOWICZ WIELKI SERCEM Feb 2003 – Skąd - Ruś ... no prawie:) Posty 8.935 – ogarniasz jeszcze gdzie jesteś i co wypisujesz – bo że niby wedle ciebie ja to ma być skoro : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368606-Gaz-lub-pellet&p=8010154&viewfull=1#post8010154 W czym masz problem by napisać jak z tym u ciebie jest. Szacun – wpisa złapałeś : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368606-Gaz-lub-pellet&p=8010252&viewfull=1#post8010252 i z tych też względów pytanie zaistniało : Quo Vadis – acz raczej w tłumaczeniu – dokąd zmierzasz czy raczej o co tobie chodzi ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 10.01.2021 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Przy obecnych temp to do ogrzewania nowego domu wystarcza woda o temp 32C, puszczona w obieg grzewczy 4-6 godzin na dobę. Osoby o których piszesz powinny podziękować tym, którzy je wmanewrowali w kotły na paliwo staĺe. u mnie pelciak to był świadomy wybór, wmanewrowany zostałem w zbiornik multiwalentny - nauczyłem się już nim żyć, drugi raz nie kupię peleciaka i nic dymiącego Mam świadomość posiadania przysłowiowych 200KM, o których wspomniano (kocioł 15kW), ale nic mi po tym, bo wykorzystuję maks 50% w starym domu . gdy wyzionie ducha nie kupię kolejnego peleciaka za ~15tys tylko PC. Drugi sezon w instalcję grzewczą(mieszaną) wpuszczam wodę o temperaturze około 40 stopni 'x' razy na dobę po 4 minuty w zależności od temperatury na zewnątrz, chodzę w krótkim rękawie https://forum.muratordom.pl/showthread.php?65837-piec-Granpal-firmy-polimet&p=7997216&viewfull=1#post7997216 Edytowane 10 Stycznia 2021 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2021 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 No tak, ale tego pelleciaka masz już ładnych parę lat.Wiesz, kiedy ja zaczynałem myśleć o moim domu też wybierałem pomiędzy pompą ciepła, gazem, a (o zgrozo) pelleciakiem.Pellet (na szczęście) odpadł w przedbiegach, a o tym, że skończyło się na gazie, a nie na PC zadecydowały dwa fakty - po pierwsze, wbrew OZC "uparłem się" na Panasonica 9kW, po drugie w trakcie budowy straciłem 18tys zł - wyłudzone przez sprzedawcę stolarki.Budując dom teraz postawiłbym na monobloka typu Haier https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-monoblok-haier-8kw-montaz-9815195635 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.01.2021 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Budując dom teraz postawiłbym na monobloka typu Haier https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-monoblok-haier-8kw-montaz-9815195635 Dokładnie. Piszą, że całkiem fajna pompa. Żaden pellet czy gaz. Po co wchodzić w kotłownie czy kolejny abonament jak koszt ogrzewania zamknie się w kilkuset złotych za sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 11.01.2021 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Ja bym zaryzykował prostą Pompe Monobloka 7KW Haier i podłogówkę po całości, nie wiem czy jeszcze coś można dostać z czystego powietrza. Ewentualnie kable albo grzałkę z buforem albo piec elektryczny. Resztę kasy w ocieplenie i będzie Pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.01.2021 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Ja pierdzielę – no jakiż w tym jest problem by każdy napisało o swoim ( gdzie jak zmam realia życia w państwie polskiego prawa ) zawsze będzie wspólnym mianownikiem to, iż syf robią nam w mózgach a my jako debile czy acz raczej cwele przystajemy na to, bo że niby co – jako obywatele państwa polskiego możemy poradzić temu. Wszak obywatel konstytutą ma prawa zagwarantowane – więc co – płać albo zdychaj - ot to jest to prawo zagwarantowane przez tą konstytutę. Z tych też względów, że bo niby mam prawem zagwarantowanym ( redakcja ) - się po raz wtóry pytam : ... ile kosztuje 1 kW/h gdy licznik jest jednotaryfowy a ile kosztuje 1 kW/h w I-szej i II-giej taryfie G12. ... Tak na marginesie – ja wiem jak to wygląda u mnie – ale skąd mi wiedzieć jak to wygląda u was czy u innych, bo wszak konstytuta gwarantuje wszystkim obywatelem swoim to samo !!! Te, że bo niby „ OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...FORUMOWICZ WIELKI SERCEM Feb 2003 – Skąd - Ruś ... no prawie:) Posty 8.935 – ogarniasz jeszcze gdzie jesteś i co wypisujesz – bo że niby wedle ciebie ja to ma być skoro : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368606-Gaz-lub-pellet&p=8010154&viewfull=1#post8010154 W czym masz problem by napisać jak z tym u ciebie jest. Szacun – wpisa złapałeś : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368606-Gaz-lub-pellet&p=8010252&viewfull=1#post8010252 i z tych też względów pytanie zaistniało : Quo Vadis – acz raczej w tłumaczeniu – dokąd zmierzasz czy raczej o co tobie chodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.01.2021 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Ja bym zaryzykował prostą Pompe Monobloka 7KW Haier i podłogówkę po całości, nie wiem czy jeszcze coś można dostać z czystego powietrza. Ewentualnie kable albo grzałkę z buforem albo piec elektryczny. Resztę kasy w ocieplenie i będzie Pan zadowolony. Jest ulga termomodernizacyjna z limitem 53 k do odliczenia od dochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 11.01.2021 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Ze strony Inoogy Cennik dla Grupy Taryfowej G11 „Najprostsza dla Ciebie”: G11 - Stała cena za kWh przez całą dobę 0,3930 zł brutto/kWh Rozliczenie za energię Płatność Miesięczna opłata handlowa co 12 miesięcy co 2 miesiące 5,23 zł brutto co 6 miesięcy co 2 miesiące 7,69 zł brutto co 1 miesiąc co 1 miesiąc 27,26 zł brutto Podane ceny i stawki opłat są cenami i stawkami opłat brutto, zawierają podatek od towarów i usług (VAT) w wysokości 23%. Cennik dla Grupy taryfowej G12 „Najprostsza dzień i noc”: stawka szczytowa 6:00 - 13:00 15:00 - 22:00 stawka pozaszczytowa 13:00 - 15:00 22:00 - 6:00 0,4166 zł 0,3688 zł cena brutto/kWh Rozliczenie za energię Płatność Miesięczna opłata handlowa co 12 miesięcy co 2 miesiące 5,97 zł brutto co 6 miesięcy co 2 miesiące 8,36 zł brutto co 1 miesiąc co 1 miesiąc 29,72 zł brutto Podane ceny i stawki opłat są cenami i stawkami opłat brutto, zawierają podatek od towarów i usług (VAT) w wysokości 23%. Nie wyłączając z tego opłat stałych i temu podobnych. Czym się różni prąd w G11 od prądu w G12 ( 0,3930 / 0,4166 zł / 0,3688 zł ), że co biznes to tylko biznes i lepiej zmarnotrawić aby tylko nikt nie skorzystał z tego co jest na zatracenie przeznaczone. Teraz nawiązując nie jako do tego o czym wyżej nadmieniłeś – forum – jak można na forum ludziom wodę z mózgu robić i jakiś kit wciskać oraz nabijać ludzi w butelkę i po brzytwie spuszcza, że bo laboga w G12 prąd jest za pół darmo. Jak naliczane są opłaty za przekroczenia mocy umownej? https://www.korporacjasystem.pl/przekroczenia_mocy_umownej.html i co jak przez mój grunt ich biznes przechodzi – w ich biznesie ma udział swój – tylko co z tego, to ja im muszę płacić za wszystko ale oni mi za nic płacić nie muszą - nawet tytułem ulgi jakiejś. Jest ulga termomodernizacyjna z limitem 53 k do odliczenia od dochoduPodobno lepiej się na tym wychodzi niż na od nich dotacji. Do tego gdzieś o tym czytałem, że w związku z przejściem na eco ogrzewanie – jeśli koszty ogrzewania wzrosną z powodu tego przejścia, to należy się zwrot tej różnicy kosztów – tylko nie wiem kto i z jakiego funduszu miał by tą różnicę zwracać jak i w razie czego oraz do kogo z pretensją się o to zwrócić – no chyba że tylko i jedynie do Pana Boga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.01.2021 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 . Czym się różni prąd w G11 od prądu w G12 ( 0,3930 / 0,4166 zł / 0,3688 zł ), że co biznes to tylko biznes i lepiej zmarnotrawić aby tylko nikt nie skorzystał z tego co jest na zatracenie przeznaczone. Musisz kupować w Innogy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 12.01.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Ja pierdzielę – no jakiż w tym jest problem by każdy napisało o swoim Panie , lepiej nie. Jakie tu kiedyś mecyje były to głowa mała. Ludzie wyliczają sobie jakieś średnie , na podstawie tego ile zużyli w tanich godzinach i drogich. Żyją po nocach , ogrzewanie w nocy i okienku, potem wyliczają średnią i głupoty wypisują na forum. Lepiej nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 12.01.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Musisz kupować w Innogy ?Nie wiem przez kogo i do tego - nie bardzo wiem za co @gawel został zbanowany ale raczej nie za to co wyżej z jego zostało. Wiedz o tym, że czytam co tu w tym temacie napisałeś i się zastanawiam dlaczego nie czytasz mojego i jak dla mnie się dziwnie pytasz. Posługując się @gawel-a słowem nie jako – po cóż po raz kolejny mam występować o to : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368606-Gaz-lub-pellet&p=8010163&viewfull=1#post8010163 Mi w tym o relację cenową chodzi – wiary już we mnie nie ma i dla tego nie wierzę w to by u innego dystrybutora te relacje były inne – ceny może i tak – ale czy tak będzie do końca – cholera wie, bo zawsze tak jest, że z jednej strony niby dalą a z drugiej jeszcze więcej zabierają. Za czasów Stoenu było dokładnie tak samo !!! Tak czy siak jak już o tym napisałem : „Czym się różni prąd w G11 od prądu w G12 ( 0,3930 / 0,4166 zł / 0,3688 zł ), że co biznes to tylko biznes i lepiej zmarnotrawić aby tylko nikt nie skorzystał z tego co jest na zatracenie przeznaczone.” Mając na względzie te ich eco zdychanie, że bo niby czyste powietrze – no jakiż mają z tym problem by ten odpad oddać ludziom za jakieś uczciwe pieniądze : https://subiektywnieofinansach.pl/lato-podwyzek-rosna-koszty-utrzymania-domu-ogrzewanie/ . Do tego jeszcze : Opłata mocowa - wyższe ceny prądu w 2021 roku? https://www.rachuneo.pl/artykuly/oplata-mocowa – znaczy się co – że mam płacić piekarzowi dodatkowo i tylko za to by mu mąki do wypieku chleba nie brakło a tym samym i mleczarzowi oraz wszystkim i innym mocą tego samego a mi kto płać za to że do roboty dzień w dzień się zrywam, bo wiem, że jak się nie zerwę, to fora ze dwora i nikt mi za to płacić nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 12.01.2021 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Panie ,Panów to komuna wymordowała a tym co rady nie dała, to ich z ziemią zrównała - my tu swojaki i równi w prawach - tylko, że wszędzie bić się trza o swoje prawa - tak i tu, więc "panować" nie trzeba, bo to równości narusza prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.01.2021 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Ty jakiś nieżyciowy jesteś - ludzie wątkach o ogrzewaniu elektrycznym podają, jaki % energii zużyli w taniej, jaki % w drugiej, w jakich cenach.Wystarczy poszukać, jak jest u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 12.01.2021 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wystarczy poszukać, jak jest u innych.No dobra – jeśli nie jesteś w Inoogy, to podaj : ... ile kosztuje 1 kW/h gdy licznik jest jednotaryfowy a ile kosztuje 1 kW/h w I-szej i II-giej taryfie G12. ... - u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.01.2021 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Ale dlaczego mam odwalać robotę Ciebie ? Nausz się szukać, a nie tylko pytać.https://www.tauron.pl/dla-domu/prad/taryfa-sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 12.01.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Ale dlaczego mam odwalać robotę Ciebie ? Śmy se pogadali : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368606-Gaz-lub-pellet&p=8010941&viewfull=1#post8010941 Nie jako trza by zamknąć to forum, bo przecież : Nausz się szukać, a nie tylko pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts